VIDEO | Mesajul lui Rednic pentru cei care au rămas în Ștefan cel Mare. Vezi ce spune despre un eventual trădător

Mircea Rednic a fost înlocuit cu Eugen Neagoe, luni, după ce „Puriul” s-a certat cu Ionuţ Negoiţă. Patronul n-a fost de acord cu noi investiţii, iar Rednic a fost pus pe liber. Pretextul lui Negoiţă a fost locul 9 pe care a terminat Dinamo, cea mai slabă clasare din istoria clubului.

Fostul tehnician a vorbit în această dimineață la ProSport Live despre finalul mandatului său de la echipa pe care voia să o readucă în fruntea fotbalului românesc. Rednic a explicat, pas cu pas, cum a decurs despărţirea de Dinamo.

“Ieri a fost trist. Asta e viaţa, n-ai ce să faci. Tocmai asta e, au fost discuţiile clare şi văd că s-au schimbat după terminarea sezonului. Aveam întâlnire programată, să ne uităm pe meciurile pe care le avem, să ne uităm pe lot, să discutăm de jucătorii de la U19, cei care pleacă, cei care vin. Mi s-a tăiat scurt, că domnul Ionuţ nu e mulţumit de ocuparea locului nouă şi a decis să întrerupă colaborarea cu mine. Eu pe Ionuţ Negoiţă l-am văzut de două ori. Odată din greşeală, plecam la meciul cu Astra, eram la recepţie, şi a doua oară când am vrut să văd care e situaţia şi care sunt condiţiile de cumpărare a clubului. Deci de două ori l-am văzut, de atunci n-am mai vorbit cu el. Atunci de ce m-au mai chemat? Lucrurile au fost clare. Aţi văzut şi declaraţiile preşedintelui David. Cu lotul pe care îl aveam, eu cred că ne băteam la retrogradare. Asta mă deranjează. Nu au fost pe cale amiabilă, am fost demis de patron.

Mi-am dat seama, oamenii s-au retras. Îmi pare rău că David a plecat atunci, era un om de calitate şi el transmitea ce discutam noi acolo lui Ionuţ. Cred că a făcut şi Bălănescu lucrul ăsta, dar nu vreau să mă cert cu nimeni. Am rămas dezamăgit. Puteai să-mi spui că vrei locul şapte, atunci eu nu mai schimbam echipa la fiecare etapă. Am schimbat şi sistemul, să dau posibilitatea jucătorilor tineri să fie convocaţi, tot pentru binele clubului. Din ianuarie, cu noul lot, s-au câştigat 12 meciuri, patru egaluri şi patru înfrângeri. 40 de puncte, da? Cea mai bună apărare din play-out. Până să vin eu, era media de 2,5 pe meci. Delorge nu a fost în stare să bată de două penalty-uri, nici măcar nu a ajuns mingea până la poartă. A plecat cu vreo 20.000, plus salariile la zi. Uitaţi-vă unde joacă. Le dădeai şi bani şi nici nu ajutau echipa. Dacă tu nu ai arătat nimic în zece meciuri, e clar că e o problemă. Eram pregătit, normal că eram pregătit. Vă daţi seama ce climat aveam eu la echipă când a apărut o listă cu jucătorii care vor pleca. Am făcut o şedintă, cu oameni angajaţi în club. Eram patru inşi şi a apărut lista exactă. Era Mandanda care era sub semnul întrebării, pentru că era sub formă de împrumut. Dănciulescu şi Marius Iorga. Dănciulescu s-a jurat pe copii.

evomag.ro

Chiar m-am văzut cu suporterii. Au venit la mine acasă, la poartă. Am primit mesaje de la jucători. Astea sunt lucrurile cu care rămân. Chiar şi cu bani, dacă e, oricând ajut Dinamo. I-aş sfătui pe toţi foştii jucători să mai lase comentarii şi sfaturi, dacă pot ajuta clubul, să o facă! Am avut un fost jucător care a spus ‘Mamă, eu pentru Dinamo vin, fac’, şi când a văzut salariul a spus că e puţin. Nu vreau tam-tam, am vrut să clarific nişte lucruri”, a spus Mircea Rednic, la ProSport Live.

Lasă un răspuns