AVANCRONICĂ | Dinamo București – FC Hermannstadt

Dinamo și Hermannstadt închid etapa a șaptea a Ligii I, pe stadionul din Ștefan cel Mare, astăzi, de la ora 21:00.

  • Dinamo şi FC Hermannstadt s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar în stagiunea precedentă, de patru ori, de două ori s-au impus „câinii roșii”, iar alte două jocuri s-au terminat la egalitate.

Dinamo a început catastrofal, cu 3 înfrângeri în 3 meciuri, golaveraj 0-8. Victoria cu Academica Clinceni (nume cacofonic, total lipsit de inspirație), deși obținută cu peripeții (a fost 2-0, apoi 2-2, iar la final 4-2), părea să reașeze Dinamo pe o traiectorie acceptabilă. Dar echipa a fost prea slabă pentru deplasările de la Iași și Ploiești (ultima, pentru confruntarea cu Chindia Târgoviște), iar rezultatul e cel din clasament: ultimul loc!

„Ne aşteptăm la un meci dificil pentru că nu am mai câştigat de mult timp. În ultima partidă am jucat mai bine în repriza secundă, asta înseamnă că putem să marcăm goluri. Hermannstadt este o echipă cu jucători cu multă experienţă. Pe doi dintre ei, Ousmane Viera şi Srdjan Luchin, chiar i-am antrenat. De aceea consider că trebuie să luptăm încă de la începutul partidei pentru că avem mare nevoie de cele trei puncte.

Ştiu că este cel mai greu moment din istoria clubului, dar trebuie să ne revenim. Toţi de aici ne dorim să progresăm de la meci la meci. Aşa este viaţa, uneori se întâmplă şi asemenea lucruri. Dar noi trebuie să facem totul pentru a redresa situaţia. Eu am venit aici pentru că mă aştept ca Dinamo să fie mai puternică, nu să ocupe ultima poziţie. Jucăm şi vrem să câştigăm fiecare meci. Ne dorim să jucăm în play-off”, a declarat antrenorul Dusan Uhrin înaintea meciului.

  • Absenți: Răuță (suspendat), Mrzljak, Bejan, Brito, I. Filip (accidentați).

  • Primul meci a avut loc pe 25 august 2018, Dinamo – FC Hermannstadt 2-1.

Sibienii și-au valorificat ultimele două meciuri în calitate de gazde, obținând două victorii chinuite, ambele cu 2-1 (adversari: Craiova și Clinceni). Din deplasare n-au adus însă niciun punct, E drept, au și avut deplasări dure: 3-4 la FCSB, 2-3 la Viitorul, 0-3 la CFR Cluj.

Hermannstadt are un singur absent: spaniolul Biel Company. În primul „11” nu va apărea încă fundașul Kevin Rimane (28 de ani), de la Paris Saint-Germain.

  • Cea mai recentă întâlnire directă: 15 mai 2019, FC Hermannstadt – Dinamo 0-0.

ECHIPELE PROBABILE

DINAMO: Piscitelli – Sin, Klimavicius, Ciobotariu, Moura – Mihaiu, Bru, Nistor, Sorescu – D. Popa, Montini

Hermannstadt: Novo – Opruț, Viera, Stoica, Mățel – Yazalde, Pires, Petrescu, Caiado – Cordea, Debeljuh

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

DINAMO – 25 ani şi două luni;
Hermannstadt – 26 ani şi 9 luni.