AVANCRONICĂ | UTA Arad – Dinamo București

UTA Arad – Dinamo București este unul dintre cele mai interesante dueluri din șaisprezecimile de finală din cadrul acestei ediții de Cupa României, ce se va juca marți, de la ora 16:30, pe „Stadionul Motorul” din Arad, acolo unde ne așteptăm ca spectacolul să nu lipsească.

Dinamo București este o echipă mai bună, din punct de vedere al valorii, având de asemenea și un plus de experiență, astfel că bookmakerii o dau ca favorită, însă nu va avea o misiune facilă, urmând totuși să joace în deplasare, pe un teren pe care gazdele se descurcă bine. Trupa antrenată de Dusan Uhrin, care va debuta în această ediție de Cupa României, vine după o înfrângere suferită pe terenul celor de la Astra Giurgiu, pierzând cu 3-2, deși a condus, întrerupând astfel o serie de trei partide fără eșec.

„Avem ceva probleme de efectiv. Fabrini acuză unele probleme medicale şi îl vom pierde pentru aproximativ o lună! Vom avea o săptămână dificilă pentru că jucăm 3 meciuri în doar 6 zile. Sunt meciuri importante pentru care trebuie să fim pregătiţi. Cupa este unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus sezonul acesta. Este un meci foarte important pentru noi. UTA are o echipă competitivă. Este pe locul 2 şi luptă pentru promovarea în Liga 1. Vom juca cu echipa bună pentru că ne-am propus să câştigăm acest meci şi să ne calificăm mai departe”, a spus Uhrin înaintea partidei cu UTA.

Sezonul trecut în Cupă, „câinii” au trecut de Brăila (3-1), dar au pierdut ruşinos la lovituri de departajare cu divizionara a treia (pe atunci) Csikszereda.

Gazdele acestei înfruntări joacă în acest sezon în divizia a doua din fotbalul românesc, acolo unde nu se descurcă deloc rău, având chiar un parcurs foarte bun, ocupând locul secund. În cele opt etape disputate, au reușit cinci victorii și o remiză, pierzând doar o dată, în toate acestea marcând de 20 de ori, având cel mai bun atac din Liga 2. Trupa lui Laszlo Balint și-a început aventura în Cupa României mult mai devreme decat echipa noastră, jucând deja două partide în competiție, învingându-i mai întâi pe cei de la Șoimii Lipova cu 0-1, câștigând apoi cu 1-3 dispută cu Crișul Chișineu-Criș.

ECHIPELE PROBABILE

UTA Arad: F. Iacob – M. Tomozei, F. Ilie, A. Șeroni, A. Rus – O. Ursu, R. Moise, D. Isac, A. Ioniță – D. Miculescu, C. Rus.

DINAMO: Straton – R. Grigore, L. Klimavicius, M. Popescu, L. Corbu – Bru, D. Nistor, Răuță, D. Sorescu – M. Montini, R. Moldoveanu.

  • UTA a jucat ultima oară cu Dinamo acum 11 ani, când a şi retrogradat din Liga I, 1-3 tur-retur.