AVANCRONICĂ | Craiova – Dinamo București

CS Universitatea Craiova și Dinamo se înfruntă luni, de la 20:30, în etapa cu numărul 15 din Liga 1.

Meciul se joacă la Severin, nu pe „Ion Oblemenco”, iar acesta pare un dezavantaj pentru echipa „gazdă”. Acest lucru, a fost contestat, chiar și de „Satana”. Așa este proleclit, Pițurcă.

În ciuda problemelor financiare, Dinamo trece printr-o perioadă foarte bună. Dușan Uhrin jr. a reușit să construiască o echipă puternică, cu un joc închegat, care a pierdut un singur meci în ultimele nouă etape. Cel puțin în prima repriză a confruntării cu Viitorul (3-2), Dinamo a arătat ca o formație de play-off, iar Perovic pare a-l suplini fără probleme pe Montini. Sârbul a înscris cu Viitorul și a reușit o dublă și în meciul de Cupă (4-0 cu Foresta).

Sorescu s-a accidentat și va rata derby-ul de la Severin. În schimb, Fabbrini și Montini și-au reluat antrenamentele, putând apărea pe banca de rezerve. Nu va lipsi din prima echipă Nistor, cel mai important jucător al „câinilor”.

  • Dinamo este pe locul 3 în clasamentul formei, cu 10 puncte câștigate în ultimele 5 meciuri, golaveraj 10-7.

De partea cealaltă, Craiova a marcat un singur gol în ultimele 270 de minute jucate. Echipa antrenată de Pițurcă este fără idei ofensive atunci când dă peste un adversar mai bine organizat.

Universitatea a câștigat cu 4-1 în Cupă cu FC Voluntari („lanterna” din Liga I), dar l-a pierdut pe Koljic, care s-a accidentat din nou și nu va mai juca în 2019. Este o absență foarte importantă. Contra lui Dinamo nu va juca nici Bălașa, suspendat.

Universitatea Craiova și Dinamo s-au întâlnit de 15 ori în ultimii 5 ani. Oltenii au câștigat numai două din precedentele opt meciuri în campionat.

ECHIPELE PROBABILE

Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Bancu – Ivanov, Cicâldău, Mateiu – Zakaric, Roman, Mihăilă

DINAMO: Piscitelli – Ciobotariu, Puljici, M. Popescu, Corbu – Nistor, I. Filip, Mrzljak – Brito, Perovic, Moldoveanu