AVANCRONICĂ | DINAMO BUCUREȘTI – CFR Cluj

Derby-ul acestei etape se va juca pe Ștefan cel Mare, în această seară de la ora 19.00 și cu siguranță vom avea parte de un meci plin de orgolii.

Chiar dacă Dinamo traversează o perioadă bună în plan sportiv, problemele interne încep să-şi pună amprenta asupra vestiarului. Mulţi posibili cumpărători vociferează, însă nimeni nu face o ofertă concretă lui Ionuţ Negoiţă pentru a cumpăra clubul. În consecinţă, jucătorii încep să-şi piardă încrederea şi mai ales răbdarea. Din primele informaţii, doi jucători ai celor de la Dinamo s-au interesat de procedura prin care să devină jucători liberi de contract. Unul dintre ei pare să fie italianul Mattia Montini. De partea cealaltă, antrenorul ceh Dusan Uhrin Jr., a declarat că nu are de gând să părăsească corabia în aceste momente grele.

“Este un meci dificil pentru noi, CFR are o echipă foarte bună, Dan Petrescu a construit cea mai bună echipă din România. Au jucat foarte bine în Europa League. Petrescu are jucători foarte buni, nu ştiu unde i-a găsit, dar a reuşit să facă două echipe foarte bune şi joacă bine în ambele competiţii. Nu vreau să vorbesc despre echipa întâi sau echipa a doua pentru că ambele joacă bine.

Obiectivul nostru este să luăm trei puncte pentru că jucăm acasă, dar ştim că va fi dificil. Nu cred că vor fi obosiţi pentru că că sunt obişnuiţi să joace meciuri dificile de trei ori pe săptămână. Nu este dificil să stabilesc tactica pentru acest meci deoarece joacă acelaşi sistem cu ambele echipe, cu accent pe faze fixe, stau bine pe teren, pentru fiecare poziţie are 2-3 jucători. Avem ceva probleme de lot, o să vedem la ultimul antrenament. Nu ştiu dacă va putea juca Sorescu, voi ştii mai multe după ultimul antrenament”, a declarat Dusan Uhrin înaintea meciului cu CFR.

În clasament, Dinamo este pe locul 9, cu 20 de puncte, şi are nevoie foarte mare de puncte, mai ales după înfrângerea din runda trecută, de pe terenul celor de la U Craiova.

De partea cealaltă, CFR Cluj rămâne pe prima poziţie în Liga 1 indiferent de deznodământul partidei cu echipa noastră. Are 30 de puncte şi un meci în minus, cu un punct peste FC Viitorul şi două peste Astra Giurgiu. În cel mai negativ scenariu, poate fi egalată la puncte de U Craiova.

CFR Cluj vine după o victorie muncită, obţinută în faţa celor de la Rennes, în Europa League, scor 1-0, au un moral bun, însă şi oboseală acumulată. Dan Petrescu este îngrijorat de acest aspect, mai ales că, după meciurile din grupele Europa League, echipa sa a jucat modest.

ECHIPELE PROBABILE

DINAMO: Piscitelli, D. Ciobotariu, Puljici, M. Popescu, Corbu, I. Filip, Mrzljak, Brito, Nistor, Moldoveanu, Perovici

CFR Cluj: Arlauskis, Susici, Cestor, Vinicius, Camora, Hoban, V. Costache, Itu, Ad. Păun, Pereira, Rondon

Lasă un răspuns