AVANCRONICĂ | Hermannstadt – Dinamo București

Hermannstadt și Dinamo au astăzi, meci la Sibiu în etapa a 20-a a Ligii 1, de la ora 20:30.

Hermannstadt și Dinamo sunt într-o teribilă foame de puncte. Sibienii (locul 13, penultimul) trag nădejde să iasă din zona retrogradării, echipa noastră (locul 7) speră să treacă pragul pentru a juca în play-off (locurile 1-6). Ultimele confruntări de la Sibiu s-au încheiat la egalitate, iar în această secvență de campionat Hermannstadt pare intrată în “zodia remizelor”.

Dianamo a revenit cu două victorii pe teren propriu (1-0 cu Poli Iași, 4-1 cu Chindia Târgoviște), după trei etape delicate (două egaluri și înfrângerea severă de la Craiova).

Dușan Uhrin are o singură absență, Neicuțescu, care nu-i va afecta însă planul de joc. Dacă ar câștiga la Sibiu, Dinamo ar urca pe locul 6, în zona play-off, pentru prima dată în acest campionat, depășind pe Gaz Metan Mediaș.

  • Primul meci a avut loc pe 25 august 2018, Dinamo – FC Hermannstadt 2-1. Golul victoriei a fost marcat în minutul 90+3 de Pesic, din pasa lui Nistor.

De partea cealaltă, Eugen Neagoe are la dispoziție întregul lot. El și-a cristalizat deja un “11” de bază, în ultimele două partide, care au fost încercări serioase: 1-1 acasă cu CR Cluj (sibienii au egalat în minutul 85, prin penalty-ul transformat de Petrescu), 1-1 și la Clinceni (ilfovenii au egalat în minutul 89).

În această toamnă, după 1 septembrie, singurele victorii ale sibienilor au fost cele din Cupa României: 1-0 cu Chindia Târgoviște și 2-0 la Mioveni (echipă de Liga 2). Ultimele 5 meciuri sunt marcate de patru remize și o singură înfrângere. A fost o perioadă dură, în care 4 din cei 5 adversari au fost din Top 6 (zona play-off).

  • Cea mai recentă întâlnire directă: 26 august 2019, Dinamo Bucureşti – FC Hermannstadt 3-0, goluri înscrise de Denis Ciobotariu, Dan Nistor (pen) şi Linas Klimavicius.

ECHIPELE PROBABILE

Hermannstadt: Cristiano – Luchin, Viera, Stoica, Opruț – Petrescu, Romario, Dumitriu, Rimane, Bușu – Yazalde

DINAMO: Piscitelli – Corbu, Puljic, M. Popescu, R. Grigore – Moura, Mrzljak, Nistor, Filip, Sorescu – Perovic

Mediile De Vârstă

  • DINAMO – 26 ani şi o lună;
  • FC Hermannstadt – 26 ani şi 8 luni.