Florentin Petre îl contestă pe Negoiță: „A spus ‘da’ și nu s-a făcut nimic”

Florentin Petre (43 de ani), actualul antrenor al Daciei Unirea Brăila, este de părere că echipa patronată de Ionuț Negoiță a ajuns aici din cauza unor decizii de-a dreptul inexplicabile.

Florentin Petre susține că a vrut să pună bazele unui proiect sănătos la Dinamo, dar Ionuț Negoiță și-a văzut interesul: „Problemele actuale ale clubului s-au făcut în timp. Acum cinci ani, eu și nea Cornel Țălnar am stat de vorbă cu domnul Negoiță. I-am explicat niște lucruri pur fotbalistice, cam ce am vrea să facem noi. Noi știm foarte bine ce înseamnă Dinamo. I-am explicat cam ce ar trebuit făcut ca să fie bine pentru club, s-a zis <>, dar nu s-a făcut nimic.

Dinamo e un club mare de tot. Eu știu ce înseamnă Dinamo. S-a pierdut spiritul acela, mentalitatea de învingător. La Dinamo se cere altceva. Pentru noi, locul 2 nu exista. Dinamo a pierdut trei generații de copii, care puteau să formeze un nucleu extraordinar de bun. S-au gândit că profitul ăsta mic, pe care îl au în ultimii ani, e mai benefic decât să-l vinzi pe Man cu 10 milioane, să aștepți ofertă pentru Coman. Sunt chestii pe care eu nu le-am înțeles”, a spus Florentin Petre, pentru o televiziune sportivă.

  • Florentin Petre și-a făcut junioratul la Dinamo și a evoluat pentru „câini” între 1994 și 2006, perioadă în care a câștigat trei titluri, cinci Cupe și o Supercupă a României. A înscris 43 de goluri în 259 de meciuri în Liga 1, fiind extrem de iubit de galeria