Legendă dinamovistă, deplânge situația clubului: “Ascultați-mă ce spun, la ora actuală este singura soluție!”

Costel Orac (60 de ani), unul dintre cei mai buni atacanți ai fotbalului românesc în anii 80, o extremă stânga clasică, rapidă, cu o bună tehnică în regim de viteză.

Multe dintre prestațiile sale, ca și golurile marcate în acea perioadă, au rămas în antologia fotbalului dinamovist, cu atât mai prețuite astăzi, când gruparea alb-roșie este foarte departe de performanțele de atunci.

Fostul jucător, a analizat situația dramatică în care se află echipa sa de suflet și oferă soluția salvatoare pentru Ionuț Negoiță.

“Ascultați-mă ce spun, la ora actuală este singura soluție! Trebuie investit cât mai mult în grupele de copii și juniori. Tinerii trebuie să fie crescuți într-un mod corespunzător, cu mare atenție asupra inițierii, formării și mai apoi a promovării.

Acest lucru implică și multă răbdare, pe care conducătorii de club momentan nu o au. Sportul nu mai este încurajat nici măcar în școli și licee. Bine, cu ceva ani în urmă nici nu existau atâtea tentații. Acum, din nefericire, copiii sunt mai degrabă atrași de tehnologie decât de sport”, a spus Orac, pentru un trust de presă.

Costel Orac, a vorbit și despre plecarea lui Dan Nistor la Craiova: “Dan era un jucător foarte important… Totuși, pe vremea în care eu eram jucător, nu se punea problema ca Dinamo să stea într-un singur fotbalist. Și asta e o mare problemă.

Cu toate acestea, Nistor era un om determinant în angrenajul echipei, un tip care știa să mobilizeze vestiarul”, a mai spus Orac.

  • Costel Orac, este campion de trei ori cu Dinamo și protagonist al unei seri magice în data de 19 octombire 1983, când Dinamo a învins cu scorul de 3-0 formația germană Hamburger SV, campioana Europei în acel moment.
  • 6 trofee a câștigat Orac ca jucător al lui Dinamo: 3 titluri de campion al României (’82, ’83, ’84) și 3 Cupe ale României (’82, ’84, ’86).
  • 9 este numărul cluburilor pe care Orac le-a antrenat: Bacău, Brașov, Baia Mare, Oțelul, Botoșani, Urziceni, Otopeni, Dinamo II și Chiajna.

Lasă un răspuns