Ionuț Negoiță este categoric: „Până în primăvară rămân implicat”

Familia regală din Emiratele Arabe Unite este interesată să cumpere clubul Dinamo. Conform scrisorii deschise pe care aceștia i-au trimis-o lui Ionuț Negoiță.

Actualul finanțator al lui Dinamo, a recunoscut că se află în discuții destul de avansate cu cei din Golf, dar și că este șceptic în realizarea tranzacției.

„Pare că sunt lucruri serioase cu cei de la Abu Dhabi. Fac tot ce ţine de mine. Furnizez informaţii. Sunt rezervat, nu optimist, aşa am fost de obicei, nu mă entuziasmez până nu e ceva concret„, a precizat Ionuț Negoiță.

Ionuţ Negoiţă a negociat şi cu asociaţiile suporterilor care încearcă să salveze Dinamo: „Am avut mai multe discuţii cu suporterii, am promis că până în primăvară rămân implicat, cam încă 2-3 luni, dacă va exista mobilizare, un proiect. Văd că se mişcă, au strâns nişte bani, poate mai vine cineva lângă ei care să preia clubul. Păcat că un asemenea club nu suscită interes”, a explicat Negoiţă într-o intervenţie la Digi Sport Special.

Condițiile puse de arabi ca să cumpere Dinamo

Abu Dhabi Business Development este un grup care deține peste 60 de companii și are legături strânse cu diverse guverne ale lumii. Recent, a achiziționat gruparea britanică Charlton Athletic, din a doua ligă engleză, pentru 65 de milioane de euro.

Conform scrisorii deschise pe care familia regală a trimis-o lui Ionuț Negoiță, arabii vor să ia 92,3% dintre acțiunile lui Dinamo. Condițiile puse de Abu Dhabi Business Development pentru ca tranzacția să se realizeze sunt ca echipa lui Uhrin Jr. să rămână în Liga 1 în acest sezon și să obțină licența pentru sezonul 2020/2021.