Ce sumă de bani cerere familia fotbalistului Patrick Ekeng: „Implică efectuarea anumitor cheltuieli”

Patrick Ekeng a decedat în urmă cu mai bine de trei ani după ce a căzut pe teren, în timpul unui meci din Liga 1, dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa.

Mama, fraţii şi surorile fotbalistului Patrik Ekeng, precum şi fiul său, Anselme, cer despăgubiri materiale şi morale în cuantum de 899.574 de euro în procesul privind moartea.

Camerunezul, care a fost introdus în repriza a doua, a întâmpinat probleme de sănătate în minutul 70. Acesta s-a prăbuşit pe gazon în preajma cercului de la centrul terenului, a fost dus la spital, dar după aproximativ 70 de minute de efectuare a manevrelor de resuscitare a fost declarat decedat.

Mihaela Duţă, medicul specialist de medicină de urgenţă în cadrul serviciului de ambulanţă privat Puls, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Ea s-a aflat pe stadionul Dinamo, în momentul în care fotbalistului Patrick Ekeng i s-a făcut rău.

Potrivit documentelor aflate la dosa înmormântarea fotbalistului din Camerun a costat 40.000 de euro.

Fiul minor al victimei, Assany Omar Talhyann Tiana Ibrahim Vichy Anselme, s-a constituit parte civilă cu suma de 500.000 de euro daune morale.

Mama victimei, Ngo Ebga Epse Ekeng Celine Marie, s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 40.000 de euro daune materiale, reprezentând cheltuieli de înmormântare, precum şi alte ritualuri religuioase şi cu suma de 200.000 de euro cu titlul de daune morale.

Fraţii şi surorile victimei, Ekeng Ekeng Jaques Albert, Ngo Ebga Monique Chantal, Ekeng Elise Florette, Ekeng Catherine Diane şi Ngo Tcheby Ebga Celine Reine s-au constituit parte civilă fiecare, cu câte 150.000 lei cu titlu de daune morale.

„În ceea ce priveşte daunele materiale, este adevărat că partea civilă caare le-a solicitat nu le-a putut dovedi cu înscrisuri, însă apreciez că este de notorietate faptul că indiferent de religie, înmormântarea şi ritualurile aferente ulterioare implică efectuarea anumitor cheltuieli de către familia victimei, cu atât mai mult cu cât aceasta era persoană publică în Camerun”, afirmă avocatul părţilor civile.