AVANCRONICĂ | Dinamo București – Academica Clinceni

Dinamo joacă împotriva Academicii Clinceni în primul meci din Play-Out, pe 28 februarie, de la ora 20:30. Dinamo pornește această fază a competiției cu 17 puncte, fiind pe locul 2, iar Academica Clinceni cu 11 puncte (locul 7).

În sezonul regulat, Dinamo a fost una din cele mai puternice echipe acasă și una din cele mai slabe în deplasare. Dinamo câștigând 4 din ultimele 5 partide.

Ultima „victimă” a echipei antrenate de Dusan Uhrin jr. a fost FCSB (2-1).

Obiectivul pentru restul sezonului este primul loc în secțiunea Play-Out, ca și câștigarea Cupei României. În sferturile de finală ale Cupei, Dinamo joacă tot cu Academica Clinceni, pe 3 martie.

Atacantul Perovic a revenit la antrenamente și poate fi titular. Și Montini și-a reluat pregătirile. În schimb, Sorescu are probleme medicale, iar Mihaiu poate reveni în echipă, în locul lui Ahmed Bani.

„Avem nevoie de 3 puncte, să avem o poziţie mai bună în clasament decât acum. Nu am aşteptări înaintea unui meci, dar mă aştept ca jucătorii mei să înscrie mâine câteva goluri. Este foarte important pentru noi pentru că e primul meci în play-out, apoi avem cupa şi e important să avem un start bun. Perovic este bine, e pregătit să joace. Monitini nu ştiu, voi vedea mâine dimineaţă dacă e apt de joc”, a spus, ieri, Dusan Uhrin, la conferința de presă.

  • Au mai fost numai două confruntări directe între Dinamo și Academica Clinceni, ambele în acest sezon. Dinamo a câștigat cu 4-2 în „Ștefan cel Mare”, iar meciul cu Academica echipă gazdă s-a terminat 2-2.

De partea cealaltă, Academica Cliceni a intrat în această fază a competiției de pe penultimul loc al clasamentului. Are același număr de puncte ca Poli Iași și cu un punct mai multe decât FC Voluntari, echipa de pe ultimul loc. Până la FC Hermannstadt, formația de pe locul 5, sunt două puncte. Echipa antrenată de Poenaru, are a doua cea mai slabă defensivă în meciurile jucate în deplasare.

ECHIPELE PROBABILE

DINAMO: Piscitelli – Kostrna, Puljic, M. Popescu, Sin – Mrzljak, Filip – Moldoveanu, Fabbrini, Mihaiu – Perovic

Cliceni: Oliveira –
G. Matei, Humanes, Bejan, Dobrescu – Albu, Cebotaru – Merloi, Vojtus, R. Ion – Moussa