EXCLUSIV | Mesajul lui Demetrious Hossu, după anularea tuturor meciurilor din Liga Zimbrilor

Principalul marcator al echipei noastre de handbal masculin, a stat de vorbă cu noi, după meciul în care a marcat 7 goluri. Jucătorul Cipriot, fiind cel mai bun marcator, în partida Dinamo – Potaissa Turda (44:29).

Pandemia virusul COVID-19 (Coronavirus), a blocat toat spotul Românesc. Așadar, toate federațiile naționale (baschet, handbal, volei, polo) au decis întreruperea campionatelor interne până la 31 martie. În funcție de evoluția situației, perioada de suspendare se poate prelungi.

Aceleași decizii au fost luate și pe plan internațional. Astfel, Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunțat că amână toate competițiile desfășurate sub umbrela sa, inclusiv partidele din optimile de finală ale EHF Champions League. Forul european nu a avansat noi date, dar a anunțat că nu va programa nimic până la 12 aprilie. Astfel, dubla Dinamo – PSG, din optimile de finală ale Ligii Campionilor se amână sine.

Doar Dinamo: Felicitări pentru victoria împotriva celor de la Potaissa Turda. Ai simțit că este o echipă de top în Liga Națională de Handbal?

Hossu: Mulțumesc frumos! Toata lumea știe puterea Potaissei și că este o forță în această ligă, iar chiar dacă nu au venit la acest meci cu majoritatea titularilor și mai mult cu jucatori tineri au aratat ca au și un viitor bun.

Doar Dinamo: Sala Dinamo a fost închisă, iar meciul s-a disputat fără spectatori. Ați simțit lipsa lor?

Hossu: Bineînțeles, cu toții știm importantă spectatorilor mai ales la meciurile importante, ei contribuie la victoriile noastre. De fiecare dată când sala este plină și aud atmosfera mi se face “pielea de găină” ,sunt pur și simplu minunați!

Doar Dinamo: Ai fost principalul marcator ( 7 goluri). Ce te-a motivat?

Hossu: Motivația mea cea mai mare este că joc la o echipă de acest nivel, alături de jucători profesioniști de la care am ce invata și încă foarte mult, iar asta încerc să arăt pe teren, necontand dacă joc 5 minute sau tot meciul dau tot ce pot ca să demonstrez că pot face parte din acest lot. Iar în acest meci m-am simțit foarte bine, ceea ce s-a și văzut.

Doar Dinamo: Normal, urma meciul cu Buzău. Cum resimțiți această amânare.

Hossu: Din păcate meciul s-a amanat, îmi pare rău, deoarece era un meci în care la fel puteam să am minute mai bune de joc, dar să nu uităm că sănătatea este pe primul loc și trebuie luată orice măsură, astfel încât să fim în siguranță.

Doar Dinamo: Contractul tău cu Dinamo, până când mai este valabil? Și dacă dorești să rămâi în Ștefan cel Mare?

Hossu: Contractul meu mai este și pentru sezonul următor. Bineînțeles că aș prefera să rămân aici! Îmi iubesc colegii, îmi iubesc fanii, de mic copil îmi doream sa fiu “câine”.

Doar Dinamo: Sunteți pe primul loc în Campionatul Național, crezi că îl veți cuceri pentru a cincea oară la rând?

Hossu: Cu siguranță vom câștiga pentru a cincea oară consecutiv campionatul! Dinamo în momentul acesta nu are concurență în Liga Zimbrilor. Asta poate să vadă oricine! Cu tot respectul față de celelalte echipe!

Lasă un răspuns