Ministrului Ionuţ Stroe după cazurile de coronavirus din Liga 1: „E o lecție dură”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat vineri, că Liga Profesionistă de Fotbal şi cluburile au promis că respectă toate măsurile de protecţie în vedere prevenirii răspândirii COVID-19 şi că nu înţelege de ce s-a ajuns să existe cazuri de infectare în Liga 1.

Stroe spune că ar fi putut fi evitată, dacă protocolul inițial, cel care stipula că echipele vor rămâne în cantonament centralizat până la startul competiției, ar fi fost în vigoare.

„Este un eveniment nefericit care ne confirmă că trebuie să fim foarte precauţi. Vedem acum, la doar 24 de ore distanţă de primul meci din Liga 1, că acel cadru gândit de Ministerul Tineretului şi Ministerul Sănătăţii şi protocoalele medicale ale FRF şi LPF are un rol critic în a-i apăra pe toţi fotbaliştii şi sportivii, nu doar pe cei de la o anumită echipă.

Îmi pare rău de situaţia creată, dar sunt sigur că ea putea fi evitată dacă rămâneam la planul iniţial, în care jucătorii stăteau în cantonament. Cluburile şi LPF au spus că au luat toate măsurile, de aceea nu înţeleg de ce s-a ajuns la infectări”, a declarat Ionuț Stroe conform Agerpres.