AVANCRONICĂ | Academia Clinceni – Dinamo Bucureșt

Academica Clinceni și Dinamo se întâlnesc în etapa 8 a play-out-ului Ligii 1, într-un meci care va începe la ora 17:00.

Dinamo ocupă ultimul loc în clasament și pare din ce în ce mai greu să iasă de acolo. La Ovidiu, alb-roșiii au jucat ceva mai bine și au avut ocazii, inclusiv o bară, dar șansa încă nu a început să le surâdă. Câinii au doar un gol marcat în cele cinci înfrângeri din playout și acela, venit în minutul 92 cu Sepsi.

Sunt probleme în toate compartimentele, iar soluții nu prea sunt. Sorescu ar putea fi avansat în atac, iar Kilyen să intre fundaș dreapta. Pentru Perovic și Mrzljak acest meci vine prea repede. Dinamo are nevoie de cele trei puncte, altfel riscă să se îndepărteze de locurile de salvare.

  • Cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în acest sezon. În sezonul regulat a fost 4-2 pentru Dinamo pe teren propriu și 2-2 la Clinceni, iar în turul playout-ului a fost 1-0 pentru Clinceni în Ștefan cel Mare. În cupă, Dinamo s-a impus cu 1-0 pe teren propriu.

De partea cealaltă, Academica Clincei a obținut al patrulea succes consecutiv cu 1-0 în playout și s-a desprins la opt puncte de locul de baraj și la nouă de adversara ei de astăzi. Victoria cu Sepsi a fost obținută datorită golului marcat de Șut în minutul 72.

Meciul cu Dinamo se va juca tot de la ora 17, ceea ce ar putea fi un avantaj pentru ilfoveni, obișnuiți cu această oră. Deși a avut una din cele mai slabe defensive din sezonul regulat, Academica nu primește gol de patru etape, iar această siguranță defensivă o ajută să gestioneze foarte bine repriza a doua. Toate cele patru victorii au fost obținute cu goluri marcate în repriza secundă. În ultimele nouă meciuri jucate pe teren propriu, Academica Clinceni a înscris cel puțin un gol.

Este un meci aproape decisiv pentru rămânerea în prima ligă, de aceea Ilie Poenaru nu va umbla prea mult la primul 11. Doar Buziuc îi va lua locul lui Achim.

ECHIPE PROBABILE

Clinceni: Vâlceanu – Matei, Patriche, Munoz, Dobrescu – Șut, Ventura, Albu, Merloi – Buziuc, Vojtus

DINAMO: Piscitelli – Kilyen, Puljic, Popescu, Sin – Răuță, Grigore, Sorescu, Lazăr – Montini, Moldoveanu

Lasă un răspuns