AVANCRONICĂ | Dinamo București – Gaz Metan Mediaș

Dinamo – Gaz Metan se joacă în Ștefan cel Mare, astăzi, de la ora 20:00, în etapa a 19-a din Liga 1.

Dinamo vine după cel mai drastic eșec al sezonului, 0-4 la Botoșani, a doua înfrângere la rând, după 0-1 cu Chindia. Dinamo a avut pe foaia de joc la meciul cu FC Botoșani 10 jucători U21!

Ricardo Grigore și Puljic au absentat și ei, primul, cu dureri la gleznă după o entorsă, n-a jucat deloc în 2021. Croatul a stat pe bancă la partida din Moldova. Blejdea are o microleziune fibrilară și va sta o lună, iar Răuță a primit al 4-lea cartonaș galben la Botoșani și e suspendat. În schimb, Gol revine după suspendare.

În partida tur, Dinamo s-a impus cu 3-1 la Mediaș, goluri Gonzalez, Sorescu și Camara, respectiv Cardoso – trei din patru marcatori nu mai sunt la cele două echipe, în timp ce Sorescu e suspendat.

”Această pandemie a schimbat calitatea fotbalului în toată lumea și trebuie să ne adaptăm repede la realitate, mai ales că jucăm din 3 în 3 zile. Nu mai contează ce s-a întâmplat la Botoșani, vreau o reacție pozitivă a echipei, mai ales că îi avem la dispoziție și pe jucătorii care nu au făcut deplasarea în Moldova.

Sperăm să-i putem folosi cât mai repede pe toți, indiferent de nume! Sunt jucători valoroși, cu experiență, cu siguranță vor aduce un plus echipei. Să nu uităm că la Botoșani am avut pe foaie 10 jucători U21, ceea ce nu s-a mai întâmplat la Dinamo de foarte mulți ani!

Trebuie să avem răbdare cu cei tineri, nu este ușor nici pentru ei să se integreze în această perioadă complicată la Dinamo. I-am pregătit mental pe toți încă de la reunirea lotului, de la primele antrenamente în acest an”, a declarat optimist Ionel Gane înainte de Dinamo – Gaz Metan Mediaș.

Suporterii și-au propus să facă din nou sold-out pentru acest joc, caz în care ar mai aduna 50.000 de euro. În plus, au intrat 500.000 de euro în club – o tranșă din drepturile tv, ceea ce înseamnă că jucătorii au scăpat, cel puțin pentru o scurtă perioadă, de stresul financiar.

  • Dinamo se află pe locul 11, cu 19 puncte, golaveraj 20-23, în timp ce Gaz Metan e pe 9, cu 23 de puncte acumulate în 18 etape, 24 de goluri marcate și 28 primite

De partea cealaltă, Gaz Metan nu a pierdut niciun meci din cele trei jucate în 2021 – două victorii și un egal, având 4 partide la rând fără eșec, incluzând jocul cu Viitorul din finalul anului trecut, câștigat cu 1-0.

În etapa precedentă din Liga 1, ardelenii au învins-o acasă pe Poli Iași, cu 2-1, după ce aveau 2-0 în minutul 23.

„Mergem cu gândul să învingem la Dinamo. Cu atitudine și concentrare din partea băieților, vom obține punct sau puncte la București”, e optimist Flavius Boroncoi, team managerul echipei din Mediaș.

Mijlocașul Nasser Chamed a primit în meciul cu Iași al patrulea avertisment din acest campionat și va rata întâlnirea cu Dinamo.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Bejan, Puljic, Radu – Fabbrini, Gol, Anton, Bani – Achim – Nemec;

Botoșani: Pleșca – Butean, Baco, Yuri, Trif – Alceus, Junior – Horșia, Pambou Loebet, Valente – Nițu.

  • În cele 17 meciuri directe cu Dinamo gazdă, medieșenii n-au învins niciodată: 14 victorii ale „câinilor” și 3 rezultate de egalitate!
  • În campionatul trecut, au fost două confruntări, fiecare echipă impunându-se pe propria arenă: 1-0 pentru Gaz și 2-0 pentru Dinamo

Lasă un răspuns