AVANCRONICĂ | Craiova – Dinamo București

Dinamo întâlnește astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe CS U Craiova, într-o partidă contând pentru etapa a 22-a din Liga 1.

Odată cu îndepărtarea lui Corneliu Papură, Craiova a spus adio și seriei de meciuri fără victorie. Cele 7 meciuri în care oltenii nu au reușit să câștige au dus echipa din Bănie la 8 puncte în spatele liderului, dar Craiova pare să-și fi revenit. Victoria de la Iași a fost obținută cu minimum de efort, în fața unui adversar care, în această perioadă, pare a nu mai avea nicio speranță.

Craiova s-a impus cu 3-0, meci în care a marcat din nou Andrei Ivan, autorul unei duble la ultimul meci cu Dinamo jucat pe teren propriu. Ceilalți marcatori au fost Câmpanu și Nistor, fostul căpitan al lui Dinamo. Ambii au marcat în premieră, în acest sezon. Craiova nu și-a găsit antrenor, după demiterea lui Papură, astfel încât Dragoș Bon va rămâne pe bancă și la acest meci sau până atunci când Paco Jemez va ajunge la o înțelegere cu Mihai Rotaru. Dacă va ajunge.

În ceea ce privește primul 11, în principiu, nu vor apărea surprize. Vlădoiu, Screciu și Ofosu nu au jucat la Iași și sunt incerți și pentru această întâlnire. Absența lor nu s-a văzut. Câmpanu a marcat în premieră și, tot în premieră, Baiaram a dat o pasă decisivă. Ivan va rămâne în centrul ofensivei, iar Mateiu, punct fix în fața apărării.

  • Ultima partidă pe terenul Craiovei s-a jucat în toamna lui 2019, 4-1 la Severin.

Dinamo are 3 victorii și 3 eșecuri în 2021 și vine după un meci tare complicat cu FCSB, pierdut în Ștefan cel Mare. Echipa antrenată de Jerry Gane a dat totul cu FCSB, dar n-a fost suficient. Deplasarea de la Craiova vine într-un moment foarte prost, între cele două meciuri cu FCSB, din campionat și Cupa României. Dinamo este pe locul 10, la 5 puncte distanță de zona play-off-ului, după ce Botoșani a câștigat pe terenul Chindiei.

Jerry Gane este obligat să facă unele modificări în perspectiva partidei din Bănie. Paul Anton și Steliano Filip sunt suspendați. Andrei Radu se va întoarce în flancul stâng al apărării, iar Sorescu va reveni pe postul de fundaș dreapta. Achim și Gol se luptă pentru un loc de titular în centrul liniei de mijloc, alături de Răuță. Foarte probabil, și Ehmann va reveni în primul 11, în centrul defensivei. Presat de clasament, Gane ar putea să riște și să joace mai deschis, cu Magaye Gueye și Nepomuceno din primul minut.

„Jucăm din nou cu o candidată la titlu, o echipă puternică a campionatului nostru, cu un fotbal ofensiv, din punctul meu de vedere. Sunt convins că va fi un meci spectaculos, pe un gazon foarte bun la Craiova. În ultimele etape nu am avut terenuri foarte bune şi am avut de suferit.

Va fi un meci special, cunosc foarte bine ce înseamnă rivalitatea dintre cele două echipe pentru că am jucat la Craiova şi am fost antrenor în urmă cu câţiva ani la Universitatea”, a spus Gane, înaintea meciului cu oltenii.

ECHIPE PROBABILE

Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Câmpanu, Ivan, Baiaram;

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Puljc, Ehmann, Radu – Nepomuceno, Achim, Răuță, Fabbrini – Gueye, Nemec.

Partida din această seară, va fi arbitrată de Florin Andrei (Târgu Mureş). Acesta va fi ajutat la cele două linii de Ciprian Florin Danşa (Satu Mare), respectiv Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Al patrulea oficial a fost desemnat Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi).
CCA l-a numit observator pe Zoltan Szekely (Baia Mare).

Lasă un răspuns