AVANCRONICĂ | Dinamo București – Clinceni

Dinamo București și Academica Clinceni se întâlnesc azi, de la 20:30. Cine-ar fi crezut, cu ceva ani în urmă, că Dinamo se va bate cu disperare să evite retrogradarea, iar Clinceni va mai avea de făcut un pas până în play-off? Când Dinamo luat titluri și făcea sprinturi interesante prin cupele europene, Clinceni nu exista pe harta fotbalului. Doar aerodromul și turnul de parașutism sportiv aminteau de comuna ilfoveană cu 6.800 de locuitori, mai puțini decât Tribuna a II-a a stadionului Dinamo.

Dinamo se află în cel mai întunecat moment al existenței sale. De data asta, cuvântul “dezastru” nu mai e asociat cu ratarea calificării în play-off (a devenit deja tradiție), ci pericolul real de retrogradare, la care se adaugă incertitudinile de la nivelul patronatului și al finanțării.

Dinamo are deja o serie de 7 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1 (două remize și 5 înfrângeri). Așadar, doar două puncte în 7 etape, golaveraj 2-12!

Această serie a prăbușit Dinamo pe locul 14 (din 16), cu un singur punct peste penultima clasată, Hermannstadt (27 / 26). Dar, atenție, chiar și ultima clasată, Poli Iași, s-a apropiat la 4 puncte de Dinamo, în urma victoriei din restanța de la Ovidiu (2-1, joi, cu Viitorul Constanța)!

Dinamo are lotul răvășit de indisponibilități: 3 suspendați și 4 accidentați.

Și totuși, Dinamo a arătat multă dârzenie etapa trecută, la Cluj, unde campioana a marcat golul victoriei abia în minutul 80, deși bucureștenii aveau doi jucători eliminați încă din prima repriză (Bejan și Paul Anton)! Acel meci, cu accente eroice în repriza a doua, i-a adus și lui Răuță cartonașul galben care-l adaugă pe acesta pe lista suspendaților de la meciul cu Clinceni.

Golgeteri: Sorescu (4), Paul Anton (3), Nemec (3), Gueye (3).

Absenți: Paul Anton, Răuță, Bejan (suspendați), S. Filip, A. Radu, I.Șerban, Eșanu (accidentați).

De cealaltă parte, Academica Clinceni ar fi putut scăpa de emoțiile ultimei etape dacă n-ar fi avut o serie de 5 meciuri fără victorie (4 remize și o înfrângere). Deblocarea a venit etapa trecută, dar destul de greu, 2-1 cu ultima clasată, Poli Iași, după ce moldovenii au deschis scorul.

Antrenorul Ilie Poenaru nu are mari probleme de lot, iar soluțiile sale sunt superioare celor de care dispune Gheorghe Mulțescu la Dinamo.

Dacă Chindia Târgoviște nu va câștiga la Pitești, Academica Clinceni va juca în play-off chiar și dacă va pierde confruntarea cu Dinamo. Dar contează și zestrea de puncte cu care intri în play-off.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Kongshavn – Sorescu, Albentosa, Ehmann, R. Grigore – Gol, Achim, G. Crețu, Fabbrini – Mihaiu, Nemec;

Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Bilali, Gardoș, Dobrescu – Cordea, Cascini, Cebotaru, Longher – Rusescu, Chunchukov.

  • Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 6 ori în mai puțin de doi ani: de 4 ori în campionatul trecut (sezonul regulat + play-out), o dată în Cupa României și o dată în actuala ediție a Ligii 1.
  • În turul acestui campionat a fost remiză, 1-1, prin golurile lui Paul Anton, respectiv Chunchukov.

Lasă un răspuns