AVANCRONICĂ | Astra Giurgiu – Dinamo București

Astra – Dinamo, prima semifinală a Cupei României, se joacă azi, de la ora 19:00.

Astra a înscris un singur gol în ultimele 3 meciuri oficiale și niciunul în ultimele două, e criză în atac, dar criza ar putea fi rezolvată de apărarea rarefiată a lui Dinamo. Cu toate acestea, echipa antrenată de Eugen Neagoe e neînvinsă în ultimele 10 jocuri!

În ultima confruntare din Liga 1, giurgiuvenii au remizat alb, acasă, cu UTA, dar ei rataseră deja calificarea în play-off. Cei trei jucători care au făcut tratament intravenos cu mai mult de 100 ml de substabțe, ceea ce înseamnă dopaj, au fost suspendați la prima instanță a ANAD (Agenția Națională AntiDoping) astfel: Fatai și Al. Ioniță – câte un an, Seto – 8 luni. Dacă deciziile rămân definitive, Astra va fi exclusă din Liga 1!

Răduț este incert, din cauza unei contracturi musculare, dar nu e exclus să fie recuperat, măcar pentru a intra în partea a doua a meciului.

„Nu știu dacă Dinamo e la pământ. O prindem cu toți fotbaliștii apți, e normal să-și dorească să joace finala Cupei, va ieși un meci frumos. Indiferent de rezultat, nu se va decide finalista marți seară, mai e returul de peste o lună”, e părerea antrenorului Eugen Neagoe.

De partea cealaltă, Dinamo a arătat rău în ultimul meci disputat, Dinamo a arătat și a pierdut cu 3-1, acasă, în fața Academicii Clinceni. Ehmann a primit cartonaș roșu în minutul 93 și va absenta în jocul de Cupă.

În campionat, Dinamo are 10 meciuri la rând fără victorie și 4 înfrângeri consecutive!

Anton și Bejan pot reveni în primul 11 după ce au luat cartonaș roșu (din două galbene) în partida de la CFR Cluj și au stat în runda precedentă, cu Clinceni. La fel și Răuță, care a absentat pentru cumul de cartonașe galbene. E apt de joc și Steliano Filip, care și-a revenit după problemele la aductori. În lot s-a întors și Nemec, care plecase intempestiv de la echipă pentru rezolvarea unor probleme personale.

Portarul Eșanu este în continuare accidentat, așa că va apăra tot norvegianul Kongshavn.

În eșecul cu Clinceni a debutat (a intrat în minutul 70) și noua achiziție a „câinilor”, atacantul nigerian Joseph Eneojo Akpala, ultima oară la Oestende, în prima ligă a campionatului belgian, dar acesta n-a mai jucat de un an, e ieșit din ritm și pare a avea câteva kilograme în plus.

Antrenorul Gheorghe Mulțescu a spus că ia în calcul o despărțire de Dinamo după ultimul eșec de acasă, cu Academica, dar nu s-a anunțat încă nimic oficial.

ECHIPE PROBABILE:

Astra: Lazar – Sousa, Graovac, Găman, D. Bruno – Crepulja, Boe Kane, Merloi – Stahl, Krpic, V. Gheorghe;

DINAMO: Kongshavn – Sorescu, Puljic, Albentosa, S. Filip – Gol, Achim, Răuță – Mihaiu, Nemec, Fabbrini.

  • Dinamo a eliminat-o în 16-imi pe Viitorul Constanța, cu 3-0, apoi a depășit-o pe FCSB, 1-0, în optimi, pentru ca în sferturi să treacă de divizionara secundă Dunărea Călărași (3-1). Astra a trecut până acum în Cupa României de 3 echipe din Liga a doua: 5-1 cu Ripensia Timișoara (16-imi), 2-1 cu ASU Poli Timișoara (optimi) și 3-0 cu Petrolul (sferturi de finală).
  • În actualul campionat, a fost 1-1 la Dinamo și 2-0 pentru Astra la Giurgiu. Cele două se vor întâlni de două ori și în play-out.

Lasă un răspuns