Știrea mult așteptată! Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională după meciurile din noiembrie

România are șanse mari să prindă locul doi în grupa din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022. Tricolorii sunt la mâna lor după succesul de pe Ghencea, cu Armenia, scor 1-0. Știrea serii a venit după partidă. Mirel Rădoi și-a anunțat demisia, imediat după joc. Actualul selecționer va pleca după meciurile din luna noiembrie, iar FRF trebuie să găsească urgent variante.

Deși nu a pomenit nimic la flash-interviul de după meci, selecționerul a creat stupoare la conferința de presă de după meci, când a anunțat că nu va continua la echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein din luna noiembrie.

„E un ciclu care se termină şi altcineva va trebui să o facă. Din luna noiembrie încolo, oricine poate să fie în faţa voastră. Îmi vine greu să cred că, după partida cu Islanda, când voiaţi să plec, acum vă doriţi să mai fiu pe aici. Din luna noiembrie, echipa naţională trebuie să îşi găsească antrenor. Eu nu voi mai fi, contractul meu se termină, eu îmi văd de treaba mea. Să aduceţi pe cine vreţi dumneavoastră!

Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Nu știu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil. Deja știu că nu voi continua la echipa națională!. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau decizia mea. Așa a fost înțelegerea. Nu poate fi prelungit contractul fără voia mea. Poate să facă un contract și pentru următorii 4 ani, lucrurile sunt clare! E devreme să spun acum dacă aș mai antrena naționala. Vreau să fiu zi de zi lângă jucători”, a spus Rădoi la conferința de presă.

Rădoi a fost foarte ferm în mesajul pe care l-a transmis și e clar că totul a fost planificat de către selecționer, rezultatul de azi nefiind unul care să-i dea motive să ia la repezeală o astfel de decizie.

Gică Hagi și Cosmin Olăroiu sunt principalele variante pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi. Din câte se pare, o altă variantă, luată în calcul de FRF, ar fi și contactarea lui Victor Pițurcă. O soluție la îndemână pentru Federație ar fi și Adrian Mutu. E greu de crezut însă că șefii fotbalului vor risca cu „Briliantul”.

În cazul în care România va termina pe locul secund va trebui să joace două meciuri de baraj. Cei de la FRF consideră că e nevoie de un selecționer cu experiență pentru a duce naționala la Mondial. Asta dacă Mirel Rădoi nu se va răzgândi, lucru puțin probabil. Acum, tricolorii sunt pe locul 2, cu 13 puncte, cu unul mai mult decât Armenia și Macedonia de Nord.

Un gând despre &8222;Știrea mult așteptată! Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională după meciurile din noiembrie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s