Avancronică I FC Barcelona – Dinamo București

Dinamo București se află în fața unui nou meci uriaș în Liga Campionilor, cu FC Barcelona, în Palau Blaugrana. Confruntarea are loc joi, de la ora 21:45. Barcelona și Dinamo sunt în premieră adversare. Catalanii au înfruntat Constanța în urmă cu vreo 17 ani în Liga Campionilor.

FC Barcelona este campioana en-titre a Ligii Campionilor, trofeul fiind cucerit cu actualul antrenor al echipei Dinamo, Xavier Pascual. În locul lui a fost adus Carlos Ortega, care are două înfrângeri în acest sezon, unul în Liga Campionilor și altul la Super Globe – Campionatul Mondial al cluburilor. Nu i se pot imputa rezultatele neapărat antrenorului. Catalanii au fost atinși de criza financiară și la handbal, au mai plecat niște jucători, iar actuala echipă nu mai dă senzația că este de neatis, cu toate că poate alinia în continuare un lot de 16 vedete.

Cele mai bune dovezi sunt, întotdeauna, rezultatele. În Liga Campionilor a fost învinsă de Veszprem cu 29-28, în urmă cu 2 săptămâni. Eșecul a venit după două victorii cu Flensburg (25-21) și Motor Zaporojie (36-25). Aceasta din urmă a fost și singurul joc din competiție disputat în Palau Blaugrana.

A doua înfrângere a venit în finala Campionatului Mondial al cluburilor. Deși a plecat cu prima șansă în disputa cu formația germană Magdeburg, catalanii au cedat cu 33-28. Jocul a avut loc înainte cu 5 zile de disputa cu Dinamo. Cu excepția lui Luka Cindric, catalanii au avut la dispoziție toate vedetele.

Dika Mem este principalul marcator al echipei în Liga Campionilor, cu 19 goluri. El estre secondat de un alt francez, Melvyn Richardson. Pragul de 10 goluri a mai fost atins până acum de Aleix Gomez – 14 goluri și Ludovic Fabregas – 10 goluri.

De remarcat faptul că după confruntarea cu Veszprem de acum 2 săptămâni, Barca a disputat alte 5 jocuri oficiale, două în campionat și trei la Super Globe. Ultimul a avut loc marți, la Granollers, unde s-a impus cu 40-34. Dimensiunea lotului o ajută totuși să susțină un astfel de program. Practic, disputa cu Dinamo este a 7-a în decurs de 17 zile.

De partea cealaltă, Dinamo a așteptat mulți ani astfel de jocuri, deplasări la Paris și Barcelona, în compania echipelor cel mai bine cotate din lume. Cu această ocazie va fi un joc special pentru Xavier Pascual. După 12 ani în care a cucerit trei trofee în Liga Campionilor cu formația catalană, el revine acum în Palau Bralugrana pentru prima dată în calitate dre rival.

Campioana României are o micuță colonie „catalană”, din moment ce în vară a adus alți doi câștigători ai Ligii Campionilor în luna iunie, pe Cedric Sorhaino (a jucat 10 ani la FC Barcelona) și Alex Pascual, fiul antrenorului. De curând, Dinamo l-a legitimat și pe Eduardo Gurbindo, un inter dreapta venit de la Vardar, care a evoluat la rândul lui câteva sezoane la formația blaugrana. Acesta își face practic debutul în Europa pentru trupa din Ștefan cel Mare, după ce a jucat deja două partide în campionat, cu Dobrogea Sud (30-22) și CSM Focșani (35-26).

Dinamo este pe locul 6 în grupă înaintea vizitei în Barcelona, dar la numai 2 puncte distanță de liderul catalan. Echipa a reușit o victorie mare la debut cu Vive Kielce (32-29). A avut, de asemenea, șansa egalului cu FC Porto (26-27), dar nu a reușit să marcheze la ultima fază. Bucureștenii au înregistrat și un eșec mai drastic, pe terenul echipei PSG, cu 41-30. În acel joc nu l-a avut însă pe banca tehnică pe Xavier Pascual.

  • Xavier Pascual cunoaște foarte bine Barcelona și știe că pentru un rezultat bun trebuie să fragmenteze jocul, iar Dinamo să evite să-i ofere mingi adversarei pe contraatac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s