Avancronică I Flensburg – Dinamo București

Dinamo joacă pe terenul lui Flensburg în etapa a şaptea din EHF Champions League. „Dulăii” vin după victoria de senzaţie cu Veszprem şi au nevoie de un succes şi în Germania în lupta pentru calificare.

Flensburg ocupă ultimul loc în grupă după o primă parte de sezon cu multe probleme, inclusiv pe plan intern. Reprezentanta Germaniei a adunat doar 3 puncte din 12 posibile, după ce în ediția, trecută, spre exemplu, a câștigat grupa din care a făcut parte, cu 21 de puncte din 28 posibile. Singurul succes în actuala stagiune a fost realizat chiar în ultima rundă, tot pe teren propriu, scor 34-27 cu Motor Zaporojie. Un punct a mai fost obținut, tot acasă, cu PSG (27-27).

În Bundesliga, formația lui Maik Machulla a pierdut 5 puncte în primele 6 etape, astfel că a pierdut contactul cu liderul Magdeburg. Flensburg a avut jucători accidentați, dar și câteva cazuri de covid care au perturbat activitatea echipei.

Lucrurile au intrat pe un făgaș oarecum nomal în ultimele săptămâni. Înaintea partidei cu Dinamo, germanii au ajuns la 5 meciuri consecutive fără înfrângere. După succesul cu Motor, echipa a obținute alte două victorii valoroase în Bundesliga: 28-23 cu Fuchse Berlin și 31-26 cu Rhein Neckar Lowen.

Cu toate că rezultatele au indicat o creștere de formă, antrenorul nu se așteaptă la o plimbare prin parc împotriva echipei Dinamo. „Nu există adversar care să vrea doar să joace bine. La urma urmei, Dinamo a învins Veszprem și Kielce”, a avertizat Maik Machulla pe site-ul oficial al clubului.

În ciuda faptului că ocupă ultimul loc în grupă, Flensburg are cea mai bună apărare în jocurile de pe teren propriu, cu o medie de 26,3 goluri primite teren propriu. Hampus Wanne este pe locul 5 în topul celor mai buni marcatori, cu 37 de goluri.

Dinamo București a trimis deja câteva semnale puternice în ediția din acest an a Ligii Campionilor, prin faptul că poate veni cu multe surprize. Xavier Pascual a început să-și imprime deja filosofia de joc și pe banca tehnică a reprezentantei României și a stricat deja câteva socoteli în grupă, după ce a învins Vive Kielce (32-29) și Veszprem (31-29).

Echipa noastră este pe locul 6 înaintea vizitei în Germania, cu 4 puncte, toate fiind obținute pe teren propriu. În deplasare, Dinamo a cedat în toate cele trei partide de până acum, astfel: 30-41 cu PSG, 32-36 cu Barcelona și 27-28 cu Motor Zaporojie. Echipa are o medie de 35 goluri primite pe teren străin.

”Dulăii” au ajuns marți seară în Germania cu un lot de 16 jucători. Au rămas acasă, dintre oamenii mai importanți, Alouini, Bizău și Militaru. Și-au făcut calcule și speră să obțină cel puțin 2 puncte din „dubla” cu Flensburg. Returul este peste o săptămână, în România. Și pare a fi singura șansă de a lupta cu șanse reale pentru locul 6, care asigură prezența în turul urmăror. Am spus-o și cu alte ocazii, Dinamo joacă fără presiunea rezultatelor în acest sezon, dar încearcă să prindă play-off dintr-o grupă foarte puternică.

Interii Raul Nantes și Amine Bannour sunt oamenii din tabăra echipei noastre remarcați de gazde. Primul este și golgheterul echipei, cu 31 de goluri. După ultimul joc din Liga Campionilor cu Veszprem, campioana Rpmâniei a mai disputat două partide în Liga Zimbrilor și s-a impus de fiecare dată fără probleme, 29-25 cu CSM București și 35-24 cu HC CS Buzău.

  • 4 puncte a adunat Dinamo până acum
  • 10 victorii consecutive are Dinamo în Liga Naţională

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s