Dinamo și-a găsit atacant! Cine este vârful care urmează să vină în Ștefan cel Mare

Dinamo își întărește atacul, acolo unde echipa a suferit în ultima perioadă.

Deși se credea că această campanie de transferuri se va încheia odată cu parafarea înțelegerilor cu Jonathan Rodriguez și Dușan Cellar și Nikola Mandic, lucrurile stau puțin diferit. Dinamo va mai aduce încă un atacant francez care va veni pe aceeasi filieră pe care a venit și mijlocașul Balthazar Pierret, informeză Radio Dinamo.

Este vorba de Desire Segbe Azankpo, în vârstă de 28 de ani, care în ultimii doi ani a evoluat în ligile inferioare din Franța.

Azankpo este născut în Benin și este în tratative avansate cu Dinamo. El a evoluat în ultima jumătate de an la USL Dunkerque, locul 19 din 20 în Ligue 2, eșalonul secund francez, echipă în tricoul căreia a înscris un singur gol în 16 meciuri.

Înainte de a evolua pentru USL Dunkerque, Azankpo a evoluat pentru mai multe echipe din ligile inferioare din Franța (FC Villefranche, SAS Epinal, AS Pagny, Le Puy Foot), dar a avut și experiențe în afara Hexagonului, la FK Senica (Slovacia) și Oldham Athletic (Anglia).

Cea mai bună perioadă a avut-o la FC Villefranche, pentru care a contribuit decisiv la 10 goluri în 23 de meciuri (de 6 ori a înscris, de 4 ori a pasat decisiv).

  • Desire Segbe Azankpo are 14 meciuri pentru prima reprezentativă din Benin, în tricoul căreia a debutat în mai 2014, la câteva zile după ce împlinise 21 de ani.
  • Ultima dată a apărut la națională în noiembrie 2021, când a prins 5 minute pe teren într-un meci cu Madagascar, câștigat de Benin cu 2-0.
Dinamo se pregătește de al zecelea transfer din această iarnă

Azankpo nu este singurul vârf care va semna cu Dinamo în aceste zile. La începutul săptămânii viitoare va ajunge în Ștefan cel Mare și Nikola Mandic, un atacant central în vârstă de 26 de ani care a jucat ultima dată la Rudar Prijedor, în Bosnia.

Administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu, a anunțat sâmbătă aseară faptul că Dinamo este aproape să aducă încă 3 jucători:

”E vorba de ore până când vom rezolva transferurile a doi jucători de la CFR, Jonathan Rodriguez și Dusan Cellar, împrumut până în vară. Discutăm tot așa destul de avansat cu Ivanov de la Craiova, ar fi finalul de campanie, am acoperit toate posturile, tot ce era nevoie, acum doar să se integreze și să joace la valoarea lor. Ne-am înțeles bine cu CFR pe tema celor doi și lucrurile merg bine”, a declarat Zăvăleanu la Looksport.

Toate mutările făcute de Dinamo în această iarnă

Răzvan Patriche (Academica Clinceni), Marius Tomozei (UTA Arad), Igor Jovanovic (Suduva), Balthazar Pierret (Boulogne), Thomas Chesneau (Chiajna), Alin Buleică (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Cristiano Figueiredo (CFR Cluj), Jonathan Rodriguez (CFR Cluj) și Dusan Cellar (CFR Cluj) sunt fotbalişti transferaţi de Dinamo.

Au plecat: R. Moldoveanu (Farul), Gluhakovic (liber), Vestenicky (liber), Neicuţescu (liber), Pinto (liber), Itu (CFR Cluj), Michel Espinosa (liber), Deian Sorescu (Rakow Czestochowa), Cătălin Țîră (liber) și Răzvan Popa (liber).

Lasă un răspuns