Video I Verdictul lui Ion Crăciunescu la faza golului anulat lui Cosmin Matei

Elevii lui Flavius Stoican au capitulat pe terenul lui FC Argeș, scor 2-1, în etapa 22 din sezonul regulat al Ligii 1, în primul meci al anului în capionatul național.

În minutul 58, la scorul de 1-0, Cosmin Matei a marcat un gol spectaculos, însă ”centralul” Bîrsan i-a anulat reușit pentru un presupus fault în atac. Decarul lui Dinamo s-a pus în genunchi în fața lui Marcel Bîrsan, în încercarea de a-l îndupleca, dar fără succes.

Reluările au arătat că nu a fost nici vorbă de fault în atac, iar golul a fost anulat incorect.

Verdictul lui Ion Crăciunescu

După ce a revăzut faza, Ion Crăciunescu, specialistul Digi Sport pe teme de arbitraj, a dat un verdict ferm. În opinia sa, decizia cavalerului fluierului a fost una eronată, contactul dintre cei doi jucătorii fiind unul minim.

”Eu nu pot să-i înțeleg. Tu inventezi ceva care nu există? Matei e într-o poziție normală. Nimeni nu poate spune că e mai mult decât un contact ușor cu adversarul. Cum să anulezi așa ceva? Nu ai cum!”, a spus Ion Crăciunescu, la emisiunea Fotbal Club.

Video I Reușita lui Cosmin Matei, anulată de către arbitru
Flavius Stoican, chemat în vestiarul arbitrilor după meci

După ce a anulat eronat golul lui Cosmin Matei, centralul a ţinut să-şi ceară scuze şi să-i explice celelalte decizii luate de-a lungul meciului lui Flavius Stoican. După ce a vorbit cu arbitrul partidei, Flavius Stoican s-a declarat liniştit, pentru că deciziile nu au fost luate cu rea voinţă.

”Sigur că fiecare situaţie care e în defavoarea noastră ne pune plumb în picioare, dar nu trebuie să dau vina pe arbitraj.

Chiar dacă a greşit, sunt convins că nu a făcut-o cu intenţie. Asta, vă spun sincer, asta într-un fel m-a împăcat. Chiar dacă se mai greşeşte, important este ca omul, atunci când greşeşte, să-şi recunoască greşeala. Chiar dacă noi suntem dezamăgiţi, dar atunci când nici nu-ţi recunoşti, atunci e mare problemă. Aşa a văzut, a zis că a văzut o împingere, a luat decizia, indiferent de dezamăgirea noastră, nu mai putem să întoarcem scorul”, a spus Flavius Stoican.

Atac furibund la adresa lui Marcel Bîrsan

Iuliu Mureșan, administrator special la Dinamo, a cerut mai multă corectitudine din partea arbitrilor și a declarat că echipa noastră a fost dezavantajată clar la Pitești.

”Am avut un gol valabil, trebuie spus foarte clar acest lucru. Nu-mi place să comentez arbitrajul, dar am fost în multe partide dezavantajați, iar acum am fost foarte tare dezavantajați. La 1-0, a fost un gol valabil și nu știu de ce a fost anulat de către arbitru, chiar nu înțeleg!

Am văzut reluări, am primit mesaje de la prieteni, de la foști arbitri, toți au spus că n-a fost nimic… un gol anulat în mod gratuit. Mi-au spus jucătorii că l-au întrebat pe arbitru și a zis că nu la Cosmin Matei a fluierat. Atunci pentru ce a fluierat? Nu înțeleg.

A fost o greșeală foarte clară de arbitraj, care ne-a defavorizat. Am fost și tăiați de la începutul partidei, am primit niște cartonașe galbene în primele 15-20 de minute. Sunt lucruri care te taie. Probabil că nu suntem foarte iubiți de anumiți participanți la joc, dar ar trebui să fie mai multă corectitudine. Am fost dezavantajați clar”, a spus Iuliu Mureșan.

Alexandru Răuță a contestat și el decizia luată de Marcel Bîrsan, de a-i anula golul lui Cosmin Matei.

”Se pare că se fac greșeli foarte mari în defavoarea noastră. Suntem într-o situație grea, dorim să fim arbitrați corect! Ați văzut și dumneavoastră, nici vorbă de fault la Matei! Dacă făceam 1-1, apoi întorceam scorul. Am dominat jocul în totalitate, am luat două goluri poate cu neșansă. Oricum, jocul ne dă speranțe.

Arbitrul i-a spus lui Matei că l-a împins pe fundașul central, dar noi știam că nu a fost nimic acolo! Orice punct contează, iar la Matei a fost clară faza. Nu ne permitem să mai fim furați, nu este momentul potrivit!”, a spus Alexandru Răuță.

De asemenea, Razvan Patriche, fundaşul central venit la Dinamo în această iarnă, susţine că rezultatul este unul nemeritat şi acuză adversarii. Acesta spunând că atacantul Cristian Dumitru a căzut foarte ușor de lângă el și a forțat obținerea penalty-ului din care gazdele s-au desprins pe tabelă. Fundaşul susţine și că Dinamo a fost privată şi de un gol valabil.

”N-a fost un debut fericit. A fost un rezultat nemeritat. Au stat pe jos, niste plângăcioşi, ce să mai zic. N-a fost niciun duel.

A zis că are dreptate. Nu am avut intenţia să lovesc. Am înţeles că şi noi am avut gol valabil la Matei.E frustrant când se întâmplă împotriva ta. Colegi noi, care m-au primit foarte bine. Din păcate, am luat două goluri din faze fixe.

Este aceeaşi situaţie ca până acum, sunt puncte în joc, muncim să aducem puncte. Nu avem ce să facem, să muncim şi să aducem puncte. Timpul este foarte scurt, dar sperăm să ne omogenizăm cât mai repede”, a declarat Răzvan Patriche.

3 gânduri despre &8222;Video I Verdictul lui Ion Crăciunescu la faza golului anulat lui Cosmin Matei&8221;

  1. Se recunoaște că există o împingere ușoară în comentariu. Mă „mir” că dnul Craciunescu nu apreciază că o împingere în aer este mult aplificata care îl scoate de pe traiectorie pe fundaș. Arbitrul era bine plasat și aproape de fază și e foarte greu să greșești. Mai clară a fost fază din prima repriză când atacantul de la gazde a fost ținut. Comentarii pro Dinamo și atât. De regulă urmăresc meciurile fără sonor. Oare de ce?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s