Iuliu Mureșan, mesaj clar jucătorilor lui Dinamo: ”E un meci important, primul meci dintr-un șir de nouă”. Ce spune despre relația cu Dusan Uhrin

Rapid și Dinamo se înfruntă duminică, de la ora 20:30, pe stadionul ”Orășenesc” din Mioveni, contând pentru prima etapă din play-out-ul Ligii 1.

Înaintea partidei, administratorul special al lui Dinamo, a transmis un mesaj clar jucătorilor. Nu se mai acceptă pași greșiți, salvarea de la retrogradare fiind obligatorie.

Misiunea lui Uhrin în al treilea mandat pe banca lui Dinamo, este să salveze din nou echipa noastră de la retrogradare. ”Câinii” debutează duminică seară în play-out contra lui Rapid. Meciul se anunță de foc având în vedere rivalitatea istorică dintre cele două cluburi, dar și situația în care a s-a afundat Dinamo, prin deciziile lui Mureșan. Oficialul, a schimbat jucători și antrenori, dar în zadar. Echipa nu a progresat, iar acest lucru, nu îi lasă pe suporterii lui Dinamo să doarmă.

Cu toate acestea, înaintea partidei cu Rapid, Iuliu Mureșan a avertizează că nu mai este loc de pași greșiți deoarece în acest caz retrogradarea nu va mai putea fi evitată.

”E un meci important, primul meci dintr-un șir de nouă, trebuie să facem puncte neapărat. Mai sunt jucători care s-au accidentat tot în meciul cu Rapid, nu știu dacă sunt la 100% din capacitate. Doar pe linia asta am emoții, dacă am putea juca cu cel mai bun prim 11 al nostru, nu aș avea emoții.

De aceea a fost adus, ca să fie mai bine. Problema e că pe antrenori îi țin punctele din clasament. Bonetti a făcut șase puncte în opt meciuri, Mircea Rednic a făcut șase în 11 meciuri și Flavius Stoican cinci puncte în nouă meciuri. Asta era problema, că nu s-au făcut puncte! Numitorul comun sunt jucătorii, care nu au obținut rezultatele pe care le-am dorit. Sunt și eu răspunzător. S-a ajuns aici din cauza punctelor puțin pe care le-a făcut fiecare și nu din alt motiv.

Sunt bine, sănătos, la antrenamente cât de des pot, ne ocupăm de licențiere, dacă ar merge și partea de fotbal așa cum merg lucrurile la birou, ar fi extraordinar. Eu cred că echipa are potențial, își dorește. Am încredere în ce va face Dusan Uhrin, a mai salvat Dinamo. Trebuie să jucăm bine, să facem puncte. Eu sunt convins că cel puțin în baraj vom juca, unde avem șansele cele mai mari să câștigăm. Am dori să nu ajungem la baraj. Am mare încredere în noua echipă tehnică.

Relația este de muncă, de colaborare. Nu am încurcat niciun antrenor, i-am ajutat cu ce am putut. Când vine un antrenor, se întâmplă o schimbare. Ne-a ajuns cuțitul la os, trebuie să facem puncte. Nu ne mai permitem să facem cinci puncte în opt sau nouă meciuri pentru că atunci vom fi în altă ligă. Eu am mare încredere că se îndreaptă lucrurile.

Eu nu am discutat de o primă. Am dat și prime la băieți. Ei trebuie să realizeze mai mult decât până acum și să se schimbe ceva, să facem puncte”, a spus Mureșan, într-un interviu acordat pentru Pro TV.

Cum arată programul lui Dinamo în play-out

În prima etapă, echipa noastră va avea derby cu Rapid, echipă împotriva căreia a remizat de două ori în sezonul regulat, scor 1-1.

  • Etapa 1: Rapid – DINAMO (Duminică, 13 martie, ora 20:30)
  • Etapa 2: DINAMO – Sepsi Sfântu Gheorghe (Duminică, 20 martie, ora 16:00)
  • Etapa 3: Chindia Târgoviște – DINAMO
  • Etapa 4: DINAMO – FC U Craiova 1948
  • Etapa 5: CS Mioveni – DINAMO
  • Etapa 6: Gaz Metan Mediaș – DINAMO
  • Etapa 7: DINAMO – Academica Clinceni
  • Etapa 8: FC Botoșani – DINAMO
  • Etapa 9: DINAMO – UTA Arad

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 7/8 joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Lasă un răspuns