Video I Alexandru Răuță, înainte de Dinamo – Sepsi OSK: ”Trebuie să ne luăm revanșa”

Într-o conferință de presă organizată înaintea duelului cu Sepsi OSK, de duminică, Alexandru Răuță a prefațat meciul cu Sepsi și crede că duelul este mai mult decât o finală pentru Dinamo.

”Știm că este un meci foarte greu, am jucat și acum 3 săptămâni cu cei de la Sepsi, trebuie să ne luăm o revanșa. Va fi foarte greu meciul, acesta meci este mai mult decât o finală, dacă vom reuși să câștigăm, putem să ne gândim și la salvarea directă, dacă nu, va fi foarte, foarte greu.

Anul trecut cred că la fel a fost, am legat 3-4 victorii și ne-am ridicat, am început și anul trecut cu un egal la Astra și două înfrângeri, apoi am avut o serie pozitivă. Anul acesta la fel, dacă vom începe mâine cu dreptul, avem șanse bune să ne salvăm. Sunt meciuri normale, dar toate sunt meciuri de 6 puncte. Sepsi are un obiectiv clar, locul 7, noi să ne salvăm direct, va fi un meci disputat.

La Dinamo niciodată nu este liniște, noi trebuie să ne vedem de jocul nostru, nu trebuie să ne uităm în curtea altora, nu ne interesează. Nu cred că jocul nu ne-a ieșit din cauza presiunii, nici nu am fost toți apți, au fost accidentări, suspendări, cred că suntem 90% tot lotul valid și vom aborda altfel meciul.

Nu ne uităm la echipele de liga secundă, nu vreau să mă uit în jos, vreau să mă uit doar în sus, știu că orice echipă din liga secundă va fi greu, pe noi va fi presiunea mai mare, sper să nu ajungem acolo și să ne salvăm direct. Nu știu dacă ne-a insuflat foarte multă dorință noul antrenor, suntem și noi conștienți ce trebuie să facem, suntem jucători cu experiență, suntem un lot bun, nu trebuie motivație suplimentară, ne jucăm fiecare cariera, ori că vom rămâne la Dinamo sau vom pleca, trebui să salvăm Dinamo.

Nu e o rușine să ajungem la baraj, acum 2 luni să fim realiști, barajul era bun, nu putem spune că ar fi o rușine, dar eu sunt optimist și cred până la sfârșit. Dacă nu credem, ne prezentăm direct la vară. Trebuie să sperăm de la meci la meci și în fotbal se poate orice.

Dacă nu ai omogenitate, este greu, fiecare antrenor a venit cu filozofia lui, cu jucătorii lui, nu este ușor, pentru cei mai vechi să se schimbe atâția jucători lângă ține, nu mai dăm timpul înapoi, trebuie să dăm fiecare maxim și din jocul de mâine să scoatem 3 puncte”, a spus fotbalistul dinamovist.

Răuță crede că tot ce s-a întâmplat în acest sezon a făcut misiunea echipei de a se salva, una foarte complicată și ar fi ca o minune că Dinamo să evite retrogradarea și mijlocașul lui Dinamo a invocat câteva motive:

”La cum a început sezonul, cred că ar fi o a doua minune să ne salvăm, anul trecut a fost prima, am început fără transferuri, au venit tot timpul alți jucători, în iarnă au plecat 15 și au venit 15 jucători, o schimbare continuă. Nici nu știu cum îi cheamă pe toți care au fost aici, este greu să faci o echipă într-un sezon în care schimbi 53 de jucători, am suferit anul acesta la capitolul omogenizare și s-a văzut. Sper că odată cu meciul de mâine să câștigăm și să intrăm pe un făgaș normal.

Totul ține de noi, Dinamo nu are voie să retrogradeze, știu ce lot avem și ce putem, dar se pare că nu ne-am ridicat la așteptările clubului”, a mai spus Răuță în cadrul conferinței de presă.

Duelul cu Sepsi Sf. Gheorghe, de duminică după-amiază, de pe stadionul Dinamo, este un meci foarte greu și important pentru echipa noastră, care poate păstra speranțe pentru evitarea directă a retrogradării în cazul unui rezultat pozitiv, adică o victorie împotriva echipei care ne-a învins în urmă cu 3 săptămâni, pe același stadion, însă cu Flavius Stoican pe bancă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s