Mircea Rednic nu l-a uitat pe Patrick Ekeng! Gestul superb al ”Puriului” față de familia fostului jucător

Pe 6 mai 2022 s-au împlinit 6 ani de când Patrick Ekeng a murit în timpul unui meci între Dinamo și Viitorul, scor 3-3.

Mircea Rednic (60 de ani) este în continuare alături de familia lui Patrick Ekeng, fostul jucător al lui Dinamo.

Antrenorul a declarat de-a lungul timpului că momentul în care l-a introdus pe teren pe fotbalistul african a reprezentat o amintire care încă îl bântuie.

Moartea lui Patrick Ekeng a rămas o tristă amintire pentru fanii lui Dinamo, care au fost nevoiți să trăiască din nou o experiență similară cu cea a lui Cătălin Hîldan, decedat și el pe când îmbrăca tricoul echipei din Ștefan cel Mare.

Totuși, familia jucătorului camerunez nu a fost lăsată de izbeliște de către omul care l-a adus pe jucător în România, adică Mircea Rednic. Tehnicianul plătește lunar 2000 de euro familiei răposatului Ekeng, fără a avea nici o obligație, ci o face ca pe un gest de omenie, anunță CTS23.

Deciziile instanțelor din România după decesul lui Patrick Ekeng

Mihaiela Elena Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls, a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă și obligată la efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

CAB a menţinut dispoziţia tribunalului ca medicul şi SC Puls Medica SRL să plătească peste 200.000 de euro membrilor familiei Ekeng, reprezentând daune morale, însă a respins cererea acestora de acordare a unor despăgubiri materiale, în cuantum de 655.200 euro.

Patrick Ekeng s-a stins în 2016

Patrick Ekeng a murit pe data de 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă.

Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardiorespirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute. Martorii oculari au relatat că medicul Duţă de pe ambulanţa Puls a intervenit foarte târziu.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie întocmit de specialişti din cadrul INML, moartea lui Patrick Ekeng a survenit din cauza unei fibrilaţii ventriculare apărute pe fondul unei patologii cardiace preexistente (cardiomiopatie de non-compactare cu tulburare de repolarizare precoce, cardiomiopatie hipertrofică apicală) asociată cu anomalii coronariene, favorizată de existenţa unui proces miocardic în remisiune şi precipitată de un efort fizic.

CITESTE SI:

Programul etapei a 9-a din play-out. Când se joacă Dinamo – UTA

Marius Tomozei își anunță revenirea

”Arbitraj mizerabil!”

2 gânduri despre &8222;Mircea Rednic nu l-a uitat pe Patrick Ekeng! Gestul superb al ”Puriului” față de familia fostului jucător&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s