Ultimele pregătiri pentru implementarea sistemului VAR. Oficialii FIFA, detalii despre procesul de introducere al asistenţei video

Liga 1 va beneficia, în sezonul viitor, de sistemul VAR, iar implementarea acestuia parcurge una din ultimele etape, anume monitorizarea şi validarea din partea FIFA a sistemului şi a procedurilor.

În urma acestui proces, pe parcursul căruia oficiali FIFA asistă la antrenamentele arbitrilor, oficialii de joc, operatorii video şi sistemul vor primi acreditările necesare.

Săptămâna trecută, Mike van der Roest, responsabilul VAR în cadrul forului mondial, s-a aflat la Bucureşti şi a monitorizat la Buftea activitatea arbitrilor, operatorilor video şi a tuturor celor implicaţi şi a vorbit despre acest aspecte.

”Marile provocări sunt întotdeauna cele legate de antrenamentul și procesul de învățare a arbitrilor. Ne dorim să avem consistență și uniformitate în luarea deciziilor, așa că e mult de muncă. Rolul de VAR este unul ce ține de experiență și nu poate fi învățat peste noapte. Instrucțiuni clare și ferme sunt necesare pentru ca arbitrii să fie pregătiți pentru competiții”, a spus Mike van der Roest, potrivit FRF.ro.

Întrebat ce mesaj are pentru arbitrii români, oficialul FIFA a răspuns: ”Să fie calmi, să se bucure și le urez mult noroc!”

Fanilor fotbalului românesc, oficialul FIFA le transmite să nu își facă așteptări prea mari.

”VAR nu va reuși să rezolve toate problemele. Discuții privind arbitrajul vor mai fi. Putem avea interpretări în Legile Jocului, nu toate regulile pot fi judecate în alb și negru. Discuții privind decizii de penalty/neacordarea lui sau eliminări pot apărea în continuare. Cu toate acestea, VAR este de mare ajutor și poate ajuta arbitrul să revadă anumite situații care, în lipsa asistenței video, pot crea erori mari. VAR poate ajuta ca desfășurarea jocului să nu mai fie influențată de decizii eronate: de exemplu, o echipă poate primi un penalty meritat în urma analizării fazei”, a mai spus acesta.

Supercupa României din 2022, primul meci care poate avea VAR

Supercupa României va fi organizată pe 10 iulie, cu o săptămână înainte de reluarea Ligii 1, iar meciul poate beneficia de arbitrajul video, anunţă CCA. De altfel, sezonul următor al Ligii 1 ar putea beneficia de VAR.

„Sistemul VAR stă bine. Ştirile sunt bune, fiindcă am pregătiti planul, suntem flexibili cu acesta, aşa că am ajuns în stadiul de a face pregătirea practică pe teren. Din punct de vedere al arbitrajului, am făcut seminarele, am făcut cursurile, fac şi pregătirea în camera VAR şi este un progres bun.

Conform planului nostru, cel mai devreme ar putea sa fie la Supercupă. Vrem să începem cu siguranţă în prima zi din sezonul viitor. În acest moment, la cum se prezintă lucrururile, suntem în grafic”, a declarat Kyros Vassaras.

3 gânduri despre &8222;Ultimele pregătiri pentru implementarea sistemului VAR. Oficialii FIFA, detalii despre procesul de introducere al asistenţei video&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s