Video I Ministrului Sportului, Eduard Novak riscă să fie demis! Motivul invocat: atitudinea sa sfidătoare şi jignitoare la adresa românilor

Eduard Novak este acuzat că a avut o atitudine “sfidătoare” şi “jignitoare”, când nu a dorit sau nu a ştiut să intoneze câteva versuri din Imnul României.

Astfel, AUR va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sportului, Eduard Novak, a anunţat, luni, preşedintele partidului, George Simion.

„Vom încerca să avem toate semnăturile pe moţiunea simplă împotriva ministrului Novak strânse până miercuri, să o depunem miercuri”, a afirmat George Simion, într-o conferinţă de presă.

Printre altele, Alianţa pentru Unirea Românilor cere explicaţii pentru anumite evenimente din relaţia România – Ungaria.

„La un meci de hochei, nu a fost intonat imnul României şi, în prezenţa ministrului Mediului Tanczos Barna, s-a cântat imnul unui aşa-zis ţinut. La finala Cupei României la fotbal, suporterii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele atunci când a fost intonat imnul României”, afirmă liderul AUR, George Simion.

De asemenea, anunţă că a pregătit o moţiune simplă împotriva ministrului Sportului Eduard Novak, pentru atitudinea sa sfidătoare şi jignitoare la adresa românilor. Acesta a refuzat să recite imnul României, aflat în direct într-o emisiune televizată, şi a susţinut că hocheiştii care au cântat imnul aşa-zisului ţinut secuiesc ”nu au lezat cu nimic imaginea României”.

„Aş atrage atenţia asupra atitudinii pe care a avut-o domnul ministru al Sportului, Eduard Novak. Faptul că a fost invitat în emisiune şi nu a ştiut, nu a dorit să intoneze două versuri din imnul României. Consider că este o atitudine sfidătoare şi jignitoare către toţi românii, cu atât mai mult pentru cetăţenii de etnie maghiară. Aşadar, este o scuză pe care o invocă domnul Novak pe care noi nu am înţeles-o şi, în urma atitudinii pe care a avut-o către noi toţi, cetăţeni ai României, grupul parlamentar AUR a pregătit o moţiune simplă împotriva domnului ministru Novak. Îi rog pe toţi colegii deputaţi să semneze această moţiune”, a spus Gianina Şerban, deputat AUR.

O moțiune simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Moțiunea simplă are șanse mici de reușită, dar relaţia PNL şi PSD cu UDMR devine din ce în ce mai complicată, sursa problemelor fiind raportarea formaţiunilor la anumite chestiuni identitare, relaţia cu Budapesta, dar şi împărţirea puterii la nivel central, potrivit Adevărul.

Eduard Novak (45 de ani), fost campion paralimpic la ciclism, este ministrul Sportului din decembrie 2020, fiind produs de către UDMR.

CITESTE SI:

Florentin Petre, analiză asupra situației în care se regăsește Dinamo: ”Profesionalismul și disciplina omului care se pricepe la fotbal au lăsat de dorit”

Președintele CS Dinamo respinge modelul CSA Steaua la echipa de fotbal

Dusan Uhrin, vești bune înaintea returului cu U Cluj. Care e situația jucătorilor accidentați

2 gânduri despre &8222;Video I Ministrului Sportului, Eduard Novak riscă să fie demis! Motivul invocat: atitudinea sa sfidătoare şi jignitoare la adresa românilor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s