Ionuț Amzar, analizat de Ovidiu Burcă: ”Are calități fizice foarte bune”

Ovidiu Burcă (42 de ani) a fost numit antrenor la Dinamo pe 21 iulie, iar la aproape o săptămână şi-a făcut deja o impresie despre lot.

Noul tehnician din Ștefan cel Mare, a anunțat că se va baza pe tinerii dinamoviști educați în spiritul dinamovist, în detrimentul unor jucători fără nume, veniți din ligi necunoscute.

Un jucător care a fost folosit titular în aproape toate partidele de pregătire este Ionuț Amzar, un jucător de bandă stângă, care ar putea fi titular în noul sezon, sub comanda lui Ovidiu Burcă.

Jucătorul crescut de Dinamo a fost titular și în meciul amical cu Popești Leordeni, scor 1-0, pentru dinamoviști. Ovidiu Burcă a vorbit despre calitățile tânărului dinamovist:

”Are caracteristicile ale unui jucător de bandă, are putere, viteză, îndemânare foarte bună a balonului, îi lipsește puțin înțelegerea jocului, poziționare, de a citi jocul în timp real. Se învață, e nevoie de puțin timp, dar e un jucător care îmi place mult, are spirit ofensiv mult.

Jucătorii laterali trebuie să împingă jocul, are caracteristicile unui fundaș lateral de nivel bun. Ține doar de el, trebuie să înveți să te aperi. Are anumite deficiențe, lucrurile de poziționare, de a face faza de apărare, pot fi învățate. Mai greu e cu latura ofensivă, jucătorii de talent, te învață ei pe tine. Are calități fizice foarte bune, nu văd de ce nu ar ajunge un fundaș lateral foarte bun”, a declarat Ovidiu Burcă la Radio Dinamo 1948.

Antrenorul lui Dinamo, a dezvăluit și care sunt avantajele experienței sale în zona administrativă.

”Cred că pot înțelege foarte bine relația antrenor-director sportiv-patron-președinte, am făcut-o și în sens invers. De foarte multe ori, știu cum gândesc, mă poate ajută. Cred că pot construi alături de club o strategie. Orice antrenor își dorește jucători valoroși, eu înțeleg povara unor salarii din punct de vedere administrativ.

Am un echilibru și o măsură a cerințelor. Faptul că am fost în zona administrativă îmi da un echilibru și o înțelegere a business-ului, trebuie să fie pe plus. În fotbal există multe emoții, tocmai că există, își pierd echilbru. Se întâmplă asta și la mari cluburi, nu doar în România. Sunt echilibrat și înțeleg rațiunile economice ale unei societăți.

De aceea am avut înclinarea asta de a înțelege mult în mintea sportivilor, mi-am dorit dintotdeauna să fiu antrenor, mereu m-am gândit cum să ajungă mesajele în mintea și sufletul jucătorilor. Am avut preocuparea asta să studiez, să încerc să motivez jucătorii, să încerc să îi ajut, când trec prin momente dificile, să îi învăț să gestioneze presiunea, să ia decizii în momentele grele ale jocurilor”, a mai spus tehnicianul.

Dinamo deschide noul sezon din Liga 2

Dinamo dă startul noului sezon de Liga 2, joi, 4 august, de la ora 18:00. Echipa lui Ovidiu Burcă va juca în deplasare cu Progresul Spartac.

Terenul celor de la Spartac nu este încă omologat, iar meciul se va juca pe un teren sintetic din complexul sportiv al FRF de la Buftea.

Noul tehnician din Ștefan cel Mare spune că pregătirile sunt pentru acest prim meci si a făcut o prezentare a adversarei de joi seară.

”Tot ce facem de când am venit aici, este să ne planificăm primul meci, devine esențial, ce faci până la primul meci. De acolo în jos, planificăm toată muncă noastră. Cunosc foarte bine Progresul Spartac, au un antrenor care este de 5-6 ani la nivelul echipei, îl cunosc bine, un antrenor curajos,, îi place jocul de posesie. A construit echipa de mult timp, specific pentru modelul de joc.

Știu ce au de făcut, o echipă bine pregătită fizic, cu foarte mare intensitate. Deși pare că întâlnim echipa nou-promovată, noi nu am avut mult timp la dispoziție. Trebuie să câștigăm primul meci, mergem cu pași mici, din aproape în aproape, sperăm să readucem spiritul echipei de a merge și a câstiga contra oricărui adversar”, a spus Ovidiu Burcă.

Programul dinamoviștilor în sezonul regular al Ligii a 2-a:
 1. Progresul Spartac – Dinamo București | 4 august
 2. Dinamo București – Oțelul Galați | 13 august
 3. Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Dinamo București | 20 august
 4. Dinamo București – Unirea Dej | 27 august
 5. Concordia Chiajna – Dinamo București | 3 septembrie
 6. Dinamo București – CSA Steaua | 10 septembrie
 7. Gloria Buzău – Dinamo București | 17 septembrie
 8. Dinamo București – Unirea Slobozia | 1 octombrie
 9. Minaur Baia Mare – Dinamo București | 8 octombrie
 10. Dinamo București – Ripensia Timișoara | 15 octombrie
 11. Metaloglobus București – Dinamo București | 22 octombrie
 12. Dinamo București – CSM Slatina | 29 octombrie
 13. Csikszereda Miercurea Ciuc – Dinamo București | 5 noiembrie
 14. Dinamo București – CSC Dumbrăvița | 12 noiembrie
 15. Politehnica Iași – Dinamo București | 26 noiembrie
 16. FC Brașov – Dinamo București | 3 decembrie
 17. Dinamo București – Unirea Constanța | 25 februarie
 18. CSC Șelimbăr – Dinamo București | 4 martie
 19. Dinamo București – Politehnica Timișoara | 11 martie

CITESTE SI:

Dinamo deschide noul sezon din Liga 2. Cum vede Burcă duelul cu Progresul Spartac

Dinamo se întărește în atac? Cine este vârful testat în amicalul cu Popești Leordeni

Marco Ehmann a părăsit ”haita”. Mesaj emoționant transmis la despărțire

4 gânduri despre &8222;Ionuț Amzar, analizat de Ovidiu Burcă: ”Are calități fizice foarte bune”&8221;

Lasă un răspuns