Înot I Prima reacție a lui David Popovici, după triumful de la 100 metri liberi

Înotătorul dinamovist, David Popovici (17 ani) a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber din cadrul Campionatului Mondial pentru juniori de la Lima.

Formidabilul sportiv român a încheiat proba de luni dimineață în 47 de secunde și 13 sutimi. Este a 16-a oară în acest an, din care au trecut doar opt luni, când David Popovici termină o probă de 100 de metri liber în mai puțin de 48 de secunde.

La finalul întrecerii, înotătorul român a ținut să mulțumească tuturor celor care au susținut delegația României la această competiție de anvergură.

”Mulțumim pentru primire. Publicul a fost foarte gălăgios și frumos. Vă aplaud și vă mulțumesc că ne-ați încurajat mereu!”, a transmis David Popovici, potrivit voyo.ro.

De altfel, David Popovici este sportivul care a reușit să încheie de cele mai multe ori într-un an calendaristic proba de 100 de metri liber în mai puțin de 48 de secunde.

Al doilea clasat este italianul Alessandro Miressi, care a izbutit performanța de 11 ori în 2021. Pe locul trei este Cesar Cielo, cu nouă curse de 100 de metri liber încheiate în mai puțin de 48 de secunde, în 2009.

Caeleb Dressel, considerat principalul rival al lui David Popovici, a încheiat cele mai multe curse în mai puțin de 48 de secunde în 2019, opt.

Trei medalii pentru România, în ultima zi la Lima

David Popovici nu a fost singurul sportiv român care a ”strălucit” luni dimineață, la Lima.

Bianca Costea a câștigat finala probei de 50 de metri liber, pe care a încheiat-o în 25.35. Românca a fost urmată de italiencele Sara Curtis, cu timp 25.53, și Matilde Biagiotti, 25.60.

Vlad Stancu a concurat în proba de 1.500 de metri liber, pe care a încheiat-o în 15:17,97, ceea ce i-a adus medalia de bronz. Aurul a fost câștigat de spaniolul Carlos Benito, cu 15:08.14, în timp ce argintul a fost cucerit de maghiarul Laszlo Galicz, cu 15:12.71.

România a fost aproape de o altă medalie la Lima, însă Rebecca Diaconescu a terminat pe locul patru în finala de la 50 de metri spate, cu timp 28.94. Româncei i-a lipsit o singură sutime pentru a obține bronzul.

CITESTE SI:

Video I Victoria lui Dinamo aduce demisia la Chiajna!

Video I Fantasticul David Popovici, campion mondial la proba regină a natației

Volei feminin I Un nou transfer în Ștefan cel Mare

3 gânduri despre &8222;Înot I Prima reacție a lui David Popovici, după triumful de la 100 metri liberi&8221;

Lasă un răspuns