Președintele COSR, prima reacție după incidentele din fotbalul românesc

Semnal de alarmă, tras de Președintele COSR, după incidentele care au avut loc în ultimele două zile în fotbalul românesc.

Președintele COSR, Mihai Covaliu este la curent cu incidentele din fotbalul românesc și a remarcat faptul că la derby-ul Dinamo – CSA Steaua au fost aproximativ 20.000 de spectatori, însă cere ”înțelepciune și fair-play”, după incidentele care au avut loc și la Târgu Jiu.

”Nu am fost la meciul Dinamo – Steaua! Am văzut rezultatul. Așa cum s-a văzut, interesul este mare chiar și în Liga 2, cu această rivalitate. Ceea ce s-a întâmplat pe teren e una, ce s-a întâmplat în afara terenului… mai avem nevoie de puțină înțelepciune și fair-play”, a spus Mihai Covaliu, pentru un trust de presă.

Contestație după Dinamo – Steaua: ”Tu nu-ți dai seama ce scoți pe gură”

Derby-ul dintre Dinamo și CSA Steaua, a fost unul intens din toate punctele de vedere. Din păcate pentru echipa noastră, elevii lui Ovidiu Burcă, au trebuit să își recunoască eșecul, scor 1-2.

La finalul meciului a fost plin de incidente, dar și de o declarație care instigă la ură.

Antrenorul echipei CSA Steaua, Daniel Oprița, a fost criticat pentru afirmațiile făcute după meciul câștigat: ”Când am venit aici, suporterii asta m-au rugat, să promoveze mai repede echipa pentru că le este dor de o bătaie”.

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, a fost vehement, după această declarație.

”Tu nu-ţi dai seama ce scoţi pe gură şi peste câteva luni să pui această declaraţie. Dacă nu se întâmplă nimic, trec lucrurile mai uşor, dar la ce am văzut acolo e posibil să se întâmple o nenorocire.

Acum sunt din ce în ce mai multe bătăi şi ne putem îndrepta spre un pericol iminent. Dacă te ajută intelectul, nu faci astfel de declaraţii. Din păcate, microfonul ajunge prea uşor prin anumite părţi. Unii nu ştiu lucruri de bază de comunicare, lucruri de bază de fotbal.

Tu trebuie să fii manager, nu mai spun lider. Ai soarta a 30 de oameni apropiaţi ţie şi dacă nu ştii să vorbeşti şi ajungi să faci astfel de declaraţii… Uitaţi-vă ce se întâmplă pe bancă”, a spus Vochin.

Mai mult, și Jandarmeria Română a transmis un comunicat prin intermediul purtătorului de cuvânt.

”Dezaprobăm orice formă de susţinere sau încurajare a confruntărilor violente între suporteri, mai ales din partea reprezentanţilor oficiali ai cluburilor de fotbal, cum este cazul ultimei declaraţii făcute de antrenorul echipei CSA Steaua”, spune reprezentantul Jandarmeriei Capitalei.

A venit și nota de plată după Dinamo – Steaua

Galeriile celor două echipe au avut mai multe conflicte.

Ultrașii celor două s-au bătut înainte, la pauză și după meci, au folosit materiale pirotehnice, din cauza cărora startul meciului a fost întârziat, fapte ce au adus amenzi.

Jandarmeria Capitalei a anunţat că a aplicat amenzi în valoare totală de 89.000 de lei şi au fost întocmite 8 dosare penale, dar ancheta continuă.

Dinamo, ca echipă organizatoare, a fost amendată cu 60.000 de lei, în timp ce firma de pază a primit o amendă de 20.000 de lei.

De asemenea, mai mulţi suporteri au fost amendaţi în urma acestor incidente, cu o valoare totală de 9.000 de lei.

Au fost deschise 8 dosare penale, în care sunt anchetate 10 persoane, dar, potrivit Jandarmeriei, cercetările continuă şi vor fi identificaţi şi alţi suporteri care au provocat incidente grave.

În urma acestor incidente, doi jandarmi au fost răniţi, dar n-au avut nevoie de transport la spital.

”În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 86.750 lei, după cum urmează: – 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; – 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;

9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru șase fapte de natură penală, cinci dintre acestea prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare și una prevăzută de Codul Penal – Ultraj”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

CITESTE SI:

Handbal I Saeid Heidarirad, prima reacție după ce a devenit român cu acte

Contestație după Dinamo – Steaua: ”Tu nu-ți dai seama ce scoți pe gură”

Ovidiu Burcă, promite că va redresa situația

4 gânduri despre &8222;Președintele COSR, prima reacție după incidentele din fotbalul românesc&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s