Video I Conducerea lui Dinamo explică cauza care a dus la disputarea meciurilor la Clinceni sau Giurgiu

Dinamo a tot schimbat stadioanele în acest sezon, iar echipa noastră a fost nevoită să dispute meciurile de pe teren propriu, până acum la Clinceni, Giurgiu și pe Arena Națională. Dar într-un final putem evolua pe ”Arcul de Triumf”.

Meciul de Cupa României cu Sepsi se va disputa pe stadionul Arcul de Triumf, dar rămâne întrebarea legată de viitoare meciuri, unde le vom juca.

De menționat! Dinamo nu va renunța definitiv la disputarea meciurilor la Giurgiu, deoarece, arena ”Arcul de Triumf” este în portofoliul Federației Române de Rugby, iar aceștia au prioritate.

Ultimul meci din 2022 de pe teren propriu, meciul cu Dumbrăvița, de duminica viitoare, 13 noiembrie, se va juca la Giurgiu, conform declarațiilor oferite de Vlad Iacob în direct la Radio Dinamo1948.

”Meciul cu Dumbrăvița nu va putea fi organizat pe Arcul de Triumf, este un meci internațional de rugby, este foarte probabil să evoluăm tot la Giurgiu. Noi am fost proactivi în găsirea unui soluții, vreau să ofer fanilor dinamoviști posibilitatea de a utiliza transportul în comun pentru a ajunge la stadion în București, am căutat o arenă în Ilfov, nici asta nu am găsit. Motivul comun pentru majoritatea arenelor pe care le-am vizitat și identificat la opțiuni este calitatea slabă a gazonului.

Modelul de joc propus de Burcă presupune multe pase, o construcție minuțioasă, elaborată, calitatea gazonului impacteaza stilul de joc, am văzut cu Metaloglobus existau erori tehnice ciudate, de multe ori se datorau calității gazonului. Am vizitat multe stadioane, nu neapărat eu, staff-ul tehnic și angajații responsibili cu calitatea gazonului.

Am vizitat Berceni, Tunari, la Clinceni s-a degradat starea gazonului, la Voluntari a ost schimbat de curând, este o perioadă de garanție în care nu poate fi utilizat stadionul mai mult de o dată la 7 zile, pierd garanția. La Chiajna nu este finalizată lucrarea de schimbare a gazonului, nici Concordia nu evoluează acolo. Cred că despre Steaua, Rapid, nu are rost să vorbesc, Arena nu are rost, nu reprezintă o soluție.

La Buftea este o singură tribună, foarte mică, nu este omologată pentru meciuri cu spectatori, pe Regie gazonul este degradat de mult timp, ați văzut răspunsul de la domnul Ciuclea, legat de baza de Colentina. Ar mai fi arena Petrolul din Ploiești, costurile sunt destul de ridicate, nu știu dacă este dezirabilă pentru fanii noștri cei mai loiali. Sunt puține variante, multe dintre ele dintr-un considerent, atât de banal, dar important pentru noi, calitatea gazonului”, a spus administrator special a lui Dinamo.

Vlad Iacob mai spune că arena Arcul de Triumf trebuie să se umple la partida cu Sepsi, mai ales că echipa lui Ovidiu Burcă va întâlni o echipă din Superliga.

Peste 8.000 de spectatori sunt așteptați la meciul cu formația din Sfântu Gheorghe.

Acesta a explicat care sunt costurile, la cât se ridică și de ce asistență este nevoie pentru a le acoperi.

”Pentru a putea evolua acolo avem nevoie de cel puțin 4500 de bilete vândute, costurile de închiriere, dar nu numai, toate costurile aferente organizării unui meci se ridică undeva la 200 000 de lei, doar închirierea și operarea e undeva în jurul sumei de 18 000 de euro fără TVA, jumătate din sumă este reprezentată de operare, sunt costuri importante cu paza, cu ambulanța, cu baremul de arbitraj, mai sunt alte mici costuri, sunt costuri specifice meciurilor.

Dar costurile importante și semnificative pentru organizarea unui meci pe Arcul de Triumf sunt închirierea, operarea și firma de pază. Firma de pază este un cost important mai ales de când codul fiscal este schimbat, nu mai există diferența între salariile pe full time și part-time. Erau obișnuiți să aibă angajați part time, acum au angajați full time, sunt oameni care migrează de la o firma la altă pentru evenimente, dar această schimbare la nivel de fiscalitate a generat costuri suplimentare pentru club.

Există o HG prin care o parte din stadion, cea care ne interesează, va trece la CSN Arcul de Triumf la FRR și va trebuie să reiau discuțiile cu cei de acolo, să vedem în urma aceste HG sub ce formă ne pun stadionul, care sunt costurile, care ar fi posibilitățile. Avem o șansă bună, am văzut multe comentarii neplăcute la adresa domnului Petrache, le transmit fanilor că Petrache este dinamovist și a fost deschis la discuțiile cu privire la închirierea arenei. De când am preluat mandatul la Dinamo, el nu avea o variantă de a ne pune la dispoziție arena arcul de triumf. El evolua acolo în baza unui protocol”, a explicat oficialul din Ștefan cel Mare.

Costurile unui meci jucat de Dinamo pe ”Arcul de Triumf”

Dinamo trebuie să achite un total de 18.000 de euro, după cum au stabilit administratorii arenei.

În această sumă de bani intră diverse cheltuieli, precum: 5.000 de euro (chiria evenimentului), 4.000 de euro (operare echipamentelor stadionului), 4.000 de euro (curățenia), 3.000 de euro (nocturna), 2.000 de euro (schimbare buturi de rugby cu porți de fotbal și marcajul gazonului).

Meciurile de ”acasă” pe care le va disputa Dinamo în sezonul regulat de Liga 2:

  • Dinamo – CSC Dumbrăvița, 13 noiembrie (se va disputa la Giurgiu);
  • Dinamo – Unirea Constanța, februarie 2023;
  • Dinamo – Politehnica Timișoara, martie 2023.

Stadionul ”Arcul de Triumf” a fost inaugurat pe 3 iulie 2021 cu un meci de rugby, România – Argentina 17-24.

Dinamo și Sepsi OSK fac parte din prima grupă a Cupei României, A. Covăsnenii au 3 puncte după o victorie cu 3-1 în fața lui Petrolul, iar Dinamo un punct, după 0-0 cu FCU Craiova.

Până acum, arena de lângă Herăstrău a găzduit meciuri de fotbal, mai exact partida amicală a României U21 cu Finlanda U21, scor 2-1, în martie 2022, dar și meciul feminin al României cu Elveția, scor 1-8, din aprilie 2022, precum și finala Cupei României la feminin. De atunci, cluburile de fotbal din București au încercat fără succes să închirieze arena.

CITESTE SI:

Avancronică I PPD Zagreb – Dinamo București

Handbal I Croații sunt precauți înaintea duelului cu Dinamo: ”Este un adversar foarte provocator”

Detalii despre biletele de la meciul cu Csikszereda

3 gânduri despre &8222;Video I Conducerea lui Dinamo explică cauza care a dus la disputarea meciurilor la Clinceni sau Giurgiu&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s