Alin Petrache, pozează în fată mare: ”Avem atâtea arene care au fost refăcute”

Angajatul Federației Române de Rugby, Alin Petrache își manifestă în continuare nemulțumirea după ce fanii lui Dinamo, au închiriat arena ”Arcul de Triumf”, pentru disputarea unei partide din Cupa României.

Fostul rugbist din Ștefan cel Mare, insistă pentru pagubele produse după această partidă (n.r. 30 scaune rupte), paguba fiind achitată.

Alin Petrache, nu impune și clubului oaspete, plata ”deranjului”.

Într-un interviu pentru Digi Sport, Alin Petrache, angajatul Federației Române de Rugby, a anunțat că echipele de fotbal vor putea să mai evolueze pe arena Arcul de Triumf, în limita locurilor disponibile.

”Am conceput acest stadion pentru rugby și este o zonă protejată, nu puteam să facem o arenă de 20.000, chiar dacă ne-am fi dorit”, a spus Alin Petrache.

Atunci, reiese că federația pe care o administrează, a comercializat mai multe tichete de acces, decât prevede ”cocheta” (n.r. 8.000 locuri) arena.

Acesta a continuat să cadă în derizoriu și a mai spus: ”Meciurile de fotbal s-au jucat mai de demult, am permis echipelor naționale să-și desfășoare activitatea pe acest stadion. Naționala feminină de fotbal a jucat, naționala Under 23, finala Cupei României la feminin.

Este un stadion mic, cochet, poate că nu sunt condiții extraordinare pentru o echipă de fotbal mare.

Fair-play-ul a fost inventat în special de către rugby. Dacă te uiți atent la un meci de rugby, vei vedea numai momente de fair-play. Întrebarea mea este de ce este atâta dorință să joace pe Arcul de Triumf, avem atâtea arene care au fost refăcute. Nouă ne-a fost destul de greu când n-am putut să evoluăm pe stadionul nostru și ne-am tot plimbat.

Cu siguranță se va mai juca fotbal pe Arcul de Triumf. Dacă nu interferează cu programul echipei naționale, care se pregătește pentru Cupa Mondială.

N-am să înțeleg niciodată comportamentul unora, ce te face să te comporți așa? De doi ani și jumătate, această arenă n-a fost deranjată deloc. Și un scaun dacă îl rupem, de ce să-l stricăm? De ce nu putem face altceva cu acești bani, lucruri mai frumoase.

Nu înțeleg frustrările care produc lucrurile astea. Confruntarea din teren e o confruntare sportivă. La rugby, cele două echipe sunt fair play și după final. În plus, nu găsești nici un gunoi aruncat. Cu timpul, cu educația necesară, vom ajunge acolo și la fotbal”, a mai spus Alin Petrache.

Dinamo acuză Federația Română de Rugby că ”este o încercare de a se demonstra că pe Arcul de Triumf nu trebuie să evolueze cluburi de fotbal”

„E regretabil că se produc pagube materiale, fie ele şi minore, aşa cum sunt în cazul de faţă, dar mai regretabilă este manipularea şi escaladarea disproporţionată a unor astfel de situaţii!

Este o încercare de a se demonstra că pe „Arcul de Triumf” nu trebuie să evolueze cluburi de fotbal. E o campanie intenţionată şi nu este în spiritul „fair-play”-ului atât de invocat în sport.

Respect echipele naţionale ale oricărui sport şi felicit Federaţia Română de Rugby pentru calificarea „Stejarilor” la Campionatul Mondial!

Cred însă că bunurile construite din bani publici ar trebui gestionate în interesul publicului, respectând şi cunoscând prioritatea legală pe care meciurile echipelor naţionale o au pe Arena „Arcul De Triumf”. Banii publici sunt realizaţi prin munca a milioane de români şi inclusiv prin munca suporterilor dinamovişti, care, prin dedicarea lor faţă de club, au demonstrat că merită să se bucure de fotbal pe o arenă ultramodernă şi înainte de finalizarea noului Stadion Dinamo.

Puţin peste 20 de scaune au fost deteriorate în urma meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe, iar clubul va achita integral daunele provocate de suporterii noştri. Niciunul dintre acestea nu a fost smuls intenţionat – aşa cum anumite persoane vehiculează în presă – iar toate daunele par accidentale şi cu siguranţă au survenit în momentele de bucurie şi în urma spectacolului oferit de către suporterii dinamovişti.

În privinţa curăţeniei, avem o regulă: vestiarul nostru trebuie să rămână curat, după fiecare meci. Este o regulă pe care am instaurat-o împreună cu Ovidiu Burcă, de când am venit la Dinamo. Cu această ocazie, invităm reprezentanţii mass-media după fiecare partidă pentru a filma în ce condiţii predăm vestiarul la final.

Aseară, după meci, staff-ul şi jucătorii noştri au curăţat integral vestiarul şi au solicitat inclusiv mijloacele necesare pentru a îndepărta iarba rămasă pe podea. Ni s-a transmis că de acest aspect se va ocupa firma de curăţenie. Serviciile de curăţenie au fost parte din contractul de utilizare al arenei, achitat integral de către club”, se arată într-un comunicat.

CITESTE SI:

Familia Filip, două contracte într-o săptămână

Înot I David Popovici și-a stabilit obiectivul de la Campionatele Mondiale din Australia

Baschet I Dinamo are un nou manager general

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s