Forța lui Dinamo, dezvăluită de preparatorul fizic

Dinamo a impresionat, datorită constanței în joc. ”Câinii” lui Ovidiu Burcă, ajungând la 8 partide fără înfrângere.

Preparatorul fizic al echipei, Mădălin Udrea s-a alăturat staff-ului cu puțin timp înaintea startului de sezon, iar acum a oferit un prim interviu. Prietenii noștri de la Radio Dinamo1948, au discutat cu Mădălin Udrea, care a dezvăluit care era starea fizică a echipei în momentul în care a venit la Dinamo și cum a fost abordarea pentru recuperarea perioadei în care nu s-a lucrat așa cum trebuie.

Totodată, Udrea a spus și um a ajuns în Ștefan cel Mare.

”Eram într-o zi acasă și mi-a sunat telefonul, când am răspuns, era Ovidiu Burcă, m-a întrebat ce fac, mi-a spus cine este și m-a întrebat dacă aș fi interesat să vin la Dinamo. Normal că eram interesat, fiind vorba despre Dinamo, m-am prezentat la Săftica, am avut o discuție de vreo 30 de minute împreună cu el și Sorin Colceag, am schimbat niște idei, cred că le-a plăcut modul meu de a vedea lucrurile pentru pregătirea fizică.

Având în vedere că este vorba despre Dinamo, nu am stat pe gânduri, aveam biletele pentru America cumpărate, dar am zis că este oportunitate prea mare pentru mine să refuz.

Starea fizică s-a văzut la prima partidă cu Progresul Spartac, jumătate din echipă a avut crampe musculare. Apoi ușor, ușor am reușit să ne revenim de la o etapă la alta, consider că având în vedere că am venit în timpul sezonului, nu doar eu, tot staff-ul, am făcut o treabă destul de bună. Nu pot să zic că înainte nu s-a lucrat bine, nu îmi permit să spun asta și nu pot să acuz pe nimeni, problemele de la echipa au dus la condiția fizică precară a băieților. Sunt foarte mulțumit că băieții ne-au acceptat, au colaborat cu noi, fără acest aspect, nu se poate. E greu să faci pregătirea fizică în timpul campionatului, dar întregul staff suntem mulțumiți de unde suntem în momentul asta.

Eu sunt genul de preparator fizic care face pregătirea fizică integrată în antrenament, nu îmi plac alergările, bucăți, să facem fără minge, îmi place să lucrez cu mingea. Prima parte o activare atletică, apoi tot ce facem e doar cu mingea. Ne ajută mult, în timp ce lucrăm pregătirea fizică, Ovidiu putea să lucreze și partea tactică.

Noi veneam cu dimensiunile terenului și minutele de pregătire, de acolo reglam totul. Și în perioada de cantonament, va fi tot integrat, este mult mai specific, așa prefer să lucrez. Avem partea de forță care se lucrează separat în sală, dar în principiu integrat îmi place să lucrez. Colegii mei sunt de acord cu această abordare, vedem lucrurile cu aceiași ochi. Vom face o bază aerob, dar în principiu vom face integrat totul.

Dacă nu aș fi simțit o chimie între mine și Burcă, nu aș fi venit. Dacă nu aveam un mediu în care să fiu acceptat, este foarte greu să lucrezi. Dacă aveam idei diferite, aș fi preferat să vină altcineva care să se înțeleagă cu ei, să poată să își atingă obiectivele. Dacă vedeam lucrurile diferit și eram tot timpul în contradicție, nu puteam lucra. Cu Ovidiu Burcă am fost doar adversari, eu fiind preparator la Alexandria, el la CSM Slatina”, a declarat Mădălin Udrea pentru Radio Dinamo1948.

CITESTE SI:

Valentin Ghionea, a făcut analiza victoriei cu Wisla Plock

Emigranții din Superliga care sfidează Ziua Națională a României

Dinamo, o nouă victorie de senzație în Liga Campionilor! Reacția lui Xavi Pascual

3 gânduri despre &8222;Forța lui Dinamo, dezvăluită de preparatorul fizic&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s