Xavi Pascual, dorințe pentru noul an 2023: ”Dacă îți dorești ceva foarte mult, acel lucru se poate îndeplini”

Dinamo a remizat, în ultimul meci al lui 2022, pe teren propriu, cu formaţia maghiară Veszprem HC, scor 31-31, în etapa a 10-a din grupa A din Liga Campionilor.

Antrenorul ”dulăilor”, Xavi Pascual, și-a pus o dorință la finele anului acesta. Tehnicianul ne-a dezvăluit ce și-ar dori pentru 2023! Acesta speră la ieșirea din grupe și la Final Four-ul Champions League de handbal masculin.

El spune că nu se sperie de presiunea pusă pe echipa sa, pe care o preferă mediocrității și lipsei de încredere. Pentru anul viitor, dorește sănătate pentru jucătorii din lotul său, pentru a ataca obiectivele ambițioase impuse de conducerea clubului.

“Când mă gândesc la lista de dorințe pentru 2023, mă gândesc și la sport, și la lucruri din afara lui. Cel mai important este să avem sănătate. Dacă suntem sănătoși, apoi avem și chef de muncă, și dorința de a realiza lucruri frumoase. Noi știm care sunt obiectivele noastre pentru 2023 și știm care e drumul pentru a le îndeplini. Cred că important este să dai 100% pentru îndeplinirea acestor obiective. Cred că dacă îți dorești ceva foarte mult și muncești, acel lucru se poate îndeplini.

Eu cred că presiunea este un privilegiu. Dacă există presiune, înseamnă că există șanse pentru a câștiga meciuri și trofee și că lumea crede în noi. Prefer presiunea și posibilitatea de a câștiga, decât lipsa presiunii și mediocritatea. Presiunea e mereu binevenită și de preferat, din punctul meu de vedere. Diamantele ies sub cea mai mare presiune.

Suntem aici și lucrăm pentru viitor. Obiectivul următorilor trei ani este să ajungem în Final Four-ul Champions League. Cred că ne aflăm într-un moment bun, dar nu va fi ușor. E important că știm care ne sunt obiectivele și știm ce trebuie să facem pentru a le îndeplini. De asemenea, pentru mine este foarte important ca fanii să fie alături de echipa unde lucrez. Suntem mai puternici, indiferent dacă jucăm la sala Dinamo sau la Polivalentă. Când avem fanii alături de noi, suntem mult mai puternici. E un sentiment special să știi că atâția oameni te susțin, că sunt aproape de tine”, a declarat tehnicianul.

Xavi Pascual, după egalul cu Veszprem: ”Suntem o echipă dificilă pentru oricine”

Principalii marcatori pentru Dinamo au fost Akimenko 7 goluri, Zeinelabedin 6, iar de la oaspeţi s-a remarcat Vailupau 7 reuşite. La pauză, maghiarii conduceau cu 16-13, însă dinamoviștii au revenit spectaculos.

”Dulăii” au încheie anul 2022, pe locul 4, după un parcurs fantastic. La finalul partidei de joi seară, Xavi Pascual s-a declarat mândru de jucători, de puterea de luptă, lucruri transmise în cadrul conferinței de presă de la finalul partidei cu Veszprem.

”Sunt foarte fericit azi, am o echipă care luptă, nu contează dacă suntem conduși cu 4-5-6 goluri. Am pierdut în prima parte, am fost din nou conduși și am revenit. Este incredibilă puterea de revenire a băieților, nu este vorba despre un singur jucător, este vorba de întreaga echipă.

Sunt mândru să fiu antrenorul acestor băieți, nu doar cei care joacă, dar cei care sunt in afara lotului, ajută echipa în fiecare zi. Sunt mulțumit de acest punct, un cadou incredibil pentru fani. A fost o atmosferă fantastică, când jucăm acasă, suntem greu de învinși.

Ei au jucat bine în prima repriză, am făcut ceva greșeli în atac, am început incredibil partea a doua, am schimbat multe lucruri în atac și apărare, sunt mândru de jucători. Cheia a fost la ultima acțiune din prima repriză. Aveau 4 goluri avantaj, am recuperat mingea, am marcat și am putut să le spun de ce nu credeți în ceea ce facem, să urmărească planul tactic pregătit înainte de meci.

Startul reprizei secunde a fost incredibil. Sunt momente când comiți erori, joci împotriva unei echipe de top. Această echipă când crede în ce face, poate să câștige împotriva oricărei echipe. Suntem o echipă dificilă pentru oricine, facem lucruri diferite în atac și apărare, încercăm să schimbăm și asta le-am spus.

Dacă îmi spuneați înainte de startul competiției că noi vom avea 11 puncte înainte de finalul anului, ți-aș fi spus a ești nebun. Dar văzând cum joacă echipa, nu ești nebun. Luptăm în toate meciurile, asta este mentalitatea noastră, avem nevoie de odihnă și în februarie când vom reveni, vom continua munca”, a spus Xavi Pascual la conferința de presă.

Decizia pe care a luat-o Xavi Pascual după ce PSG l-a ofertat

Xavi Pascual (54 ani) a decis ce va face după ce Paris Saint-Germain și-a exprimat interesul pentru el.

Jurnaliștii de la L’Equipe au scris acum o lună că spaniolul se afla pe lista de achiziții a francezilor. Campioana din Hexagon nu mai vrea să-i propună un nou contract actualului antrenor, Raul Gonzalez, scadent la vară, și l-a avut în fruntea posibililor succesori pe Xavi Pascual.

Antrenorul care face spectacol alături de echipa de handbal masculin a lui Dinamo, care în prezent este și selecționerul României, a decis să își prelungească înțelegerea până în 2026 cu ”dulăii”.

”Dinamo este un club uimitor. Nu m-a interesat ce a scris presa sau ce zvonuri au apărut. Am ales Dinamo pentru că mă simt bine aici, managementul este perfect pentru mine. Familia mi-a acceptat decizia în totalitate. Decizia a fost ușoară când avem astfel de fani, suporterii au influențat decizia mea”, a precizat Pascual.

Xavi Pascual rămâne la Dinamo București

”A existat o ofertă fermă, certă și antrenorul avea în contract o clauză care putea fi activată, putea pleca oricând. Noul contract al lui Xavi Pascual are clauză asemănătoare, dar cu o sumă mai mare. A dorit această clauză, nu pentru a pleca la un alt club, ci pentru a se proteja în cazul în care clubul va avea o altă conducere, în anii următori. Vă garantez că această clauză reprezintă de multe ori suma pe care clubul a investit-o în antrenor.

Am avut mai multe întâlniri, ca să vedem dacă putem colabora în continuare. Contractul a fost prelungit până în 2026. Ca președinte al clubului pot să vă spun că beneficiile pe care Xavi Pascual le-a adus CS Dinamo sunt la superlativ. A reușit să schimbe o mentalitate, pe care noi nu o aveam înainte. A reușit să mobilizeze oamenii din jurul lui într-o direcție 100% pro-performanță. Tot ce se desfășoară în club acum se desfășoară la parametri cei mai înalți în handbal, la fel ca la Barcelona, PSG și toate cluburile mari.

Este o mândrie pentru mine că am reușit să aduc la clubul nostru și să păstrez un antrenor precum Xavi Pascual. El nu poate să dea aripi jucătorilor, nu poate să dea goluri pentru ei, dar el poate să vină cu o mentalitate și cu o viziune care, din păcate, noi nu o aveam înainte. Îi mulțumesc, suntem alături de el în tot acest proiect. Sper să îndeplinim toate aspectele și toate clauzele pe care ni le-am propus până în 2026″, a declarat Adrian Ionuț Popa, președintele CS Dinamo.

Lider detașat în campionat, la o victorie de calificarea în playoff-ul Champions League

După 15 etape jucate în actuala ediție a Ligii Zimbrilor, Dinamo este lider cu un avans de 10 puncte față de CSM Constanța, iar echipa pare să nu aibă emoții în a câștiga al șaptelea titlu consecutiv de campioană (în 2020 nu s-a acordat trofeul, deși Dinamo era lider al campionatului).

În Champions League, “dulăii” ocupă poziția a patra în Grupa A, cu 11 puncte acumulate în zece meciuri jucate, urmându-le în clasament celor de la PSG (16p), Veszprem (16p) și Magdeburg (14p), dar suclasându-le pe GOG Handbold (9p), RK Zagreb (8p), Wisla Plock (5p) și FC Porto (1p).

Meciurile din Liga Campionilor se reiau în februarie, iar Dinamo București mai are patru meciuri de jucat în Grupa A.

MAI SUNT DE DISPUTAT

08.02.2023 Porto-Dinamo;
16.02.2023 PSG-Dinamo;
23.02.2023 Dinamo-GOG Gudme;
02.03.3023 Magdeburg-Dinamo.

MECIURILE JUCATE DE DINAMO

Dinamo-Magdeburg 28-30;
GOG Gudme-Dinamo 38-38;
Veszprem-Dinamo 33-30;
Dinamo-FC Porto 32-27;
Dinamo-PSG 29-36;
PPD Zagreb-Dinamo 28-29;
Dinamo-Wisla Plock 32-27;
Wisla Plock-Dinamo 26-28;
Dinamo-PPD Zagreb 27-27;
Dinamo-Veszprem 31-31.

Video I Final de meci Dinamo București – Veszprem HC, scor 31-31

CITESTE SI:

Dorin Șerdean mai pregătește ceva! Funcția lui Vlad Iacob, în pericol

Vlad Iacob, anunț clar de ce rămâne Arcul de Triumf prima opțiune

Video I Anunț îngrijorător despre fenomenul David Popovici: ”Statul român trebuie să fie pregătit în orice moment!”

3 gânduri despre &8222;Xavi Pascual, dorințe pentru noul an 2023: ”Dacă îți dorești ceva foarte mult, acel lucru se poate îndeplini”&8221;

Lasă un răspuns