Ioan Ovidiu Sabău, reacționează după decesul lui Gianluca Vialli

Fostul mare fotbalist italian Gianluca Vialli (58 de ani) a murit, vineri dimineață, într-un spital din Londra, după o luptă grea împotriva cancerului la pancreas.

Anunțul face înconjurul Italiei și al lumii. Gazzetta dello Sport titrează: ”Lumea fotbalului este în doliu: a murit Gianluca Vialli!”

Fostul jucător în Ștefan cel Mare, Ioan Ovidiu Sabău, actualul antrenor al fraților de la U Cluj, a vorbit despre dispariția fostului mare atacant.

”Îmi pare rău, s-a dovedit încă o dată cât de fragili suntem. De multe ori suntem legați de un fir de ață care se poate rupe în orice moment. E un moment trist. A fost un om deosebit, l-am întâlnit la meciul cu Italia de la Sibiu, în campionat, dar și în Cupa Cupelor, cu Dinamo.

A fost unul dintre cei mai mari atacanți ai fotbalului. A fost foarte inteligent, la fel ca Mancini, nu întâmplător au ajuns și foarte buni antrenori.

Ne-am întâlnit la un curs pentru licența Pro, eram la Milano, era și el acolo, ne-am întâlnit cu Ancelotti, a fost un moment în care am putut discuta împreună”, a declarat noul antrenor al lui U Cluj.

Ultimele săptămâni au fost infernale pentru Gianluca Vialli și familia sa. Acesta nu s-a simțit deloc bine și a fost internat de urgență la Londra, pentru a primi toate îngrijirile necesare.

Din păcate, starea sa s-a agravat, iar italienii anunță că fostul atacant al celor de la Cremonese, Sampdoria, Juventus și Chelsea a pierdut lupta împotriva cancerului.

Cotidianul italian de sport ”Corriere dello Sport” și-a luat și el adio de la marele Gianluca Vialli: ”Ciao, Stradivialli. Odihnește-te în pace!”

Gianluca Vialli a evoluat pentru Chelsea în perioada 1996-1999, apoi a făcut pasul către banca tehnică a echipei londoneze. A fost coleg, apoi antrenor al fostului mare internațional român Dan Petrescu.

”Vei lipsi multora. O legendă pentru noi și pentru întreg fotbalul. Odihnește-te în pace, Gianluca Vialli”, a fost mesajul clubului Chelsea.

Gianluca Vialli a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în 2017. Cu toate acestea, în anul 2020, anunța plin de speranțe că se simte foarte bine și că a câștigat lupta cu teribila boală. În decembrie 2021, Vialli a transmis că înfruntă cancerul pentru a doua oară.

Gianluca Vialli era căsătorit cu Catheryn, o englezoaică alături de care are două fiice, Olivia și Sofia, care i-au fost alături în acești ani grei. Italianul a fost obligat să apeleze la chimioterapie și radioterapie pentru a-și tempera boala.

Gianluca Vialli, alături de Sinisa Mihajlovic

Teribila veste vine la doar trei săptămâni după ce un alt nume uriaș al fotbalului mondial, sârbul Sinisa Mihajlovic a încetat din viață după ce a pierdut lupta cu cancerul, la doar 53 de ani.

CITESTE SI:

”Blestemul” care se scrie de zeci de ani! Clasamentul celor mai mari orașe din România fără fotbal

L’Equipe, uimită de performanțele lui David Popovici! Vezi topul „campionul campionilor” din 2022

Foto I Patinoar nou în București! Cum va arăta și când ar putea fi gata

Lasă un răspuns