Gabi Tamaș, reacționează după acuzațiile că a refuzat-o pe Dinamo

Gabriel Tamaș (39 de ani), jucător liber de contract din octombrie, când și-a reziliat contractul cu Petrolul Ploiești. Devenind liber în afara perioadei de transferuri, a fost nevoit să aștepte până în ianuarie, în mercato de iarnă, să semneze cu alt club.

A făcut-o de curând, când a accepta oferta Concordiei Chiajna. Iar luni, 16 ianuarie, a fost prezentat la Concordia Chiajna.

Fundașul a optat să continue în Liga 2, la o echipă aflată cu trei runde înainte de finalul sezonului regular în afara locurilor de play-off, în primul rând datorită stabilității financiare a acesteia.

La conferința de prezentare a sa la Concordia, în ziua reunirii echipei, Tamaș și-a început discursul prin a răspunde public celor care au spus (n. r. Ovidiu Burcă) despre el că a refuzat-o pe Dinamo înainte să semneze cu trupa ilfoveană. Fundașul a declarat că nu a întors spatele clubului care l-a lansat în fotbalul din Europa, ci nu a fost contactat de nimeni de la Dinamo.

”Înainte să încep, aș vrea să spun ceva. Mi s-a atras atenția că aș fi întors spatele lui Dinamo. Adevărul este că nu am fost contactat de niciun oficial al lui Dinamo. Eu sunt deschis la discuții. Gata, am încheiat cu Dinamo, ca să știe toată lumea.

Am ales-o pe Concordia și prin prisma faptului că sunt foarte bun prieten cu domnul președinte, Cristi Tănase, de pe vremea când eram jucător la Dinamo. Am căutat, sincer, stabilitate financiară. Mă refer la bănuții ăștia puțini sau mulți pe care îi primesc.

Foarte multe echipe nu au stabilitatea asta, așa că am ales să vin la Concordia. Am o vârstă, nu mai am răbdare să plec de acasă, să las familia, să umblu pe la tot felul de echipe, să le ajut cum pot, dar să nu fiu plătit”, a spus Gabi Tamaș, care în cariera sa a evoluat pentru Dinamo în trei perioade diferite, 2002-2003, 2005 și 2008-2009, totalizând 82 de meciuri și 6 goluri.

Aantrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă a vorbit public despre trecerea lui Tamaș la Concordia, însă acesta nu a făcut nicio referire la vreun refuz primit. În primul rând, echipa noastră are interdicție la transferuri în acest moment și nu poate legitima niciun jucător.

”Gabi Tamaș, dincolo de a fi un bun jucător, este un lider. Nu este ușor să transferi lideri, nu e ușor să mai găsești lideri în acest moment. Din perspectiva asta, Gabi sigur ne-ar fi ajutat, dar Chiajna este un club unde există o mare stabilitate, are condiții foarte bune de pregătire. Din punct de vedere financiar, întotdeauna lucrurile au stat în regulă acolo și îi felicit pentru transferul lui Tamaș. Adversarele noastre se miscă, dar noi încercăm să fim cât mai omogeni, să fim cât mai uniți în momentul de față”, a spus Ovidiu Burcă.

9 este locul ocupat în prezent de Concordia. Ilfovenii au 23 de puncte, 3 sub Gloria Buzău, echipa de pe prima poziție de play-off, 6.

Dinamo se bate la play-off!

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo a stabilit programul de pregătire din 2023

Dinamo este una dintre echipele din Liga 2 care și-au oprit vacanța de iarnă.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

21 ianuarie: CS Păulești;
25 ianuarie: CSO Plopeni;
28 ianuarie: Progresul Spartac;
1 februarie: CSM Slatina;

4 februarie: Gloria Buzău;
8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;
10 februarie: Unirea Slobozia;
11 februarie: Farul Constanța;
18 februarie: FC Brașov.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

De mâine vor începe antrenamentele, dar Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Vlad Iacob, pus la punct de Răzvan Zăvăleanu: ”A zis că el caută soluții de finanțare dar nu găsește. DDB bagă zeci, sute de mii de euro”

Anunțul oficial I Întâlnire între Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob

Mircea Rednic, revine pe banca tehnică

3 gânduri despre &8222;Gabi Tamaș, reacționează după acuzațiile că a refuzat-o pe Dinamo&8221;

Lasă un răspuns