Handbal I Recital în duelul marilor orgolii

Dinamo a învins-o pe CSA Steaua cu scorul de 31-28 (14-11), duminică seara, în sala Dinamo, într-un derby de tradiţie al sportului românesc, desfăşurat în etapa a 19-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Marele derby al handbalului românesc s-a jucat în sala Dinamo, în fața a peste 1.200 de spectatori. Galeria roș-albastră nu a făcut deplasarea, lipsind și nucleu dur al susținătorilor gazdelor.

Dinamo a dominat partida cu Steaua, iar diferența ar fi fost și mai mare dacă portarul rivalilor nu ar fi prins o zi atât de bună.

A fost o prima repriză echilibrată, tabela indică 7-7 cu 10 minute înainte de finalul primei reprize, dar supercampionii s-au distanțat pe final de repriză și am intrat la cabine cu un avantaj de 3 goluri, 14-11.

Dinamo a reușit să se distanțeze în startul reprizei secunde, dar Steaua a revenit pe tabelă cu 5 minute înainte de final era 28-25 pentru Dinamo, urmau câteva minute de foc. Steaua putea face 28-26, dar plusul de valoare s-a văzut și Dinamo s-a distanțat decisiv la 30-25 prin Humet, care a reușit să marcheze de 4 ori. Vali Ghionea a fost principalul marcator, cu 6 reușite.

Xavier Pascual a fost nevoit să facă câteva improvizări, deoarece câțiva jucători au absentat. Cu toate acestea, echipa a funcționat la parametri maximi!

Pentru Dinamo au marcat: Ghionea 6, Kuduz 4, Humet 4, Da Silva 4, A. Pascual 3, Sorhaindo 3, Negru 2, Kukic 2, Akimenko 1, Militaru 1, Racoțea 1.

Șandru cu 9 reușite, urmat de Tinkir și Tărâță cu 6 reușite au fost principalii marcatori ai Stelei.

Campioana en-titre a confirmat sezon magnific. S-a calificat în play-off-ul pentru ”sferturile” Ligii Campionilor, iar în campionat este lider detașat, 20 victorii din 20 posibile.

Rivala CSA Steaua nu traversează cel mai bun moment. Ocupă doar poziția a 6-a, un bilanț de 11 victorii, o remiză și 7 înfrângeri.

Veste bună pentru Xavier Pascual înaintea optimilor Ligii Campionilor

Accidentat în meciul din deplasare cu PSG, Ali Zein a ratat duelul de joi seară din sala Polivalentă din București și derby-ul cu CSA Steaua. Handbalistul egiptean nu va juca nici cu Magdeburg, în Germania, în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor.

Potrivit ultimelor informații, super starul Ali Zein este pe punctul să revină la antrenamentele ”dulăilor”, la începutul lui martie și are șanse mari să fie în formă maximă în dubla lui Dinamo din play-off-ul pentru sferturile Ligii Campionilor.

Ali Zein în vârstă de 32 de ani venit de la Barcelona la începutul sezonului este un jucător esențial pentru angrenajul gândit de Xavi Pascual.

Ajuns în Ștefan cel Mare, egipteanul s-a adaptat imediat și a făcut spectacol în Europa, contribuind decisiv la succesele extraordinare obținute de campioana României.

Interul stânga a înscris 51 de goluri în Ligă, fiind al doilea marcator al echipei din Ștefan cel Mare, după extrema dreapta Andrii Akimenko, 63 de reușite.

CITESTE SI:

Ce a făcut-o pe Andreea Prisăcariu să nu mai vină la meciurile lui Dinamo

Vlad Iacob, prima reacție după vânzarea lui Dinamo. Ce spune despre conferința de presă de prezentare a noilor acționari

Cosmin Moţi, pesimist după vânzarea lui Dinamo: ”Sper să ia decizii înţelepte”

Lasă un răspuns