Mutare șoc la Dinamo! Noii proprietari vor să-l atragă pe Ionuț Negoiță ca sponsor: ”Sunt deschis la discuții”

Dinamo a anunţat vineri că Red&White 2022 Management a devenit noul acţionar majoritar al societăţii, după ce a preluat 80,7758% dintre actiuni.

În urma acestor acorduri, Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar și Vlad Iacob, administratorul special a lui Dinamo ar plănui să îl readucă pe Ionuț Negoiță la Dinamo. Fostul patron din Ștefan cel Mare ar urma să fie sponsor al echipei.

Omul numărul 1 de la Certinvest, alături de ceilalți implicați în societatea care a preluat Dinamo, ar încerca readucerea lui Ionuț Negoiță în Ștefan cel Mare. Potrivit ProSport, patronul de la RIN a confirmat contactul, dar a precizat că așteaptă ca Dinamo să regleze situația de la Săftica, plus a datoriilor față de firmele sale.

”Mi s-a solicitat o întrevedere din partea noilor deținători ai lui Dinamo și probabil că ne vom întâlni săptămâna viitoare să discutăm. Deocamdată nu sunt în țară.

Singurul lucru care mă interesează este să fie bine clubului, să trăiască, să se întoarcă în Liga 1 și să am din nou prilejul să vin pe un nou stadion la meciuri importante jucate de Dinamo.

Vom vedea la ce s-au gândit dânșii, sunt deschis la propuneri, dar prima temă ar trebui să fie situația de la Săftica legată de cazare. Acolo nu s-au îndeplinit niște angajamente în sensul că există restanțe de șapte-opt luni la plata chiriei. La un moment dat, s-au făcut plăți pentru vreo două luni, după care s-a sistat tot. Ne-am întors practic în același punct din urmă cu ceva timp”, a declarat Ionuț Negoiță pentru sursa citată.

”Nu pot decât să mă bucur că această tranzacție a fost finalizată, bravo! E bine că s-a implicat cineva, sper că vor avea și puterea financiară să ducă mai departe proiectul, să rezolve insolvența, să promoveze și, de ce nu?, să atingă în scurt timp și obiective de performanță”, a mai adăugat Ionuț Negoiță.

Eugen Voicu îi liniștește pe fanii lui Dinamo: ”Există soluții pentru relansarea lui Dinamo”

Eugen Voicu, acționar majoritar la fondul de investiții Certinvest și unul dintre noii acționari majoritari de la Dinamo, a vorbit despre decizia de a cumpăra pachetul de la Dorin Șerdean, dezvăluind că a stat o perioadă pe gânduri. Totodată, afaceristul a dezvăluit că a cumpărat și pachetul suporterilor, care urmează să vireze banii încasați de pe urma tranzacției tot în conturile clubului.

Noul finanțator al clubului a dezvăluit și că are planuri pentru relansarea clubului, despre care a spus că „nu este pe moarte”, precizând că fostele glorii ale clubului sunt binevenite.

”Preluarea pachetului de acțiuni vine din dorința de a ajuta brandul Dinamo să se relanseze. Cred că vom avea o abordare cu totul nouă în piață. Am cumpărat la același preț și acțiuni de la suporteri. Suporterii vor încasa banii pe acțiuni și la rândul lor vor vira către club acea sumă.

Suporterii sunt minunați, suporterii clubului Dinamo sunt probabil cei mai pasionați suporteri pe care îi are o echipă de fotbal în România. Recunosc că am avut această strângere de inimă în a semna și nu a fost o decizie ușoară.

Nu este pe moarte clubul Dinamo și cred că există soluții pentru relansarea lui. Ne dorim să fie aproape de noi orice fostă glorie a clubului. Una dintre reguli este aceea că trebuie să fie o administrare ca a oricărui alt business, pe reguli clare, după competențe”, a declarat Voicu, pentru Pro TV.

În plus, Eugen Voicu, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla cu antrenorul Ovidiu Burcă, după schimbarea patronatului.

Noul acționar al lui Dinamo, a anunțat faptul că noul patronat îi va acorda încredere actualului antrenor de la Dinamo, Ovidiu Burcă.

”Sigur că da, îi acordăm 100% încredere. Am avut discuții cu domnul Badea, care a fost un suport important în finalizarea acestei tranzacții”, a mai spus Eugen Voicu.

La aproape 65 de ani, pe care-i va împlini pe 19 aprilie, Eugen Voicu acesta este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din România. Foarte activ în comunitatea de business, a ocupat funcții variate de-a lungul timpului în asociațiile profesionale din domeniul financiar, fiind și parte a rețelei Romanian Business Leaders.

Totuși, toți cei implicați în această tranzacție au evitat să ofere detalii în legătură cu sumele și clauzele din contract. S-a invocat o clauză de confidențialitate care a fost stabilită de cele trei părți implicate, Red&White Management 2022, Lotus și APCH.

Potrivit informațiilor apărute, suma prevăzută în contract pentru clauza de confidențialitate este una uriașă! Partea care o încalcă este obligată să achite 100.000 de euro! Tocmai din acest motiv a venit și reticența în declarații din partea celor implicați în tranzacția care reprezintă cea mai importantă știre a începutului de an în fotbalul românesc.

CITESTE SI:

Fanii lui Dinamo, liniștiți de noul acționar majoritar: ”Există soluții pentru relansarea lui Dinamo”

Întâlnire între dinamoviști la Săftica: ”Aveți meciuri la mâna voastră”

A fost stabilit programul meciului Șelimbăr – Dinamo

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s