Sărbătoritul zilei, Xavier Pascual declarație de dragoste pentru Dinamo: ”Dinamo este familia mea!”

Astăzi, suflarea dinamovistă îl sărbătorește pe ”dirijorul” echipei noastre de handbal masculin.

”Pasqui” este parte a succesului național și internațional al ”dulăilor”. Tehnicianul spaniol în vârstă de 55 de ani, este cel care a reușit o performanță incredibilă pentru sportul dinamovist, dar și pentru tot sportul românesc, să o ducă pe Dinamo în fazele eliminatorii ale Champions League.

Antrenorul venit în 2021 la Dinamo va continua în Ștefan cel Mare și în următorii ani Acesta spunând că se simte ca acasă la Dinamo și obiectivul este că în următorii ani să îi ducă pe campionii României în Final Four.

”Cum am acceptat să vin în România? Răspunsul este foarte simplu. În această viață, fiecare avem în față câteva provocări. Pentru mine, ideea de a veni la Dinamo a fost un adevărat challenge. După Barcelona s-a ivit ocazia de a prelua o echipă diferită, cu altă mentalitate, cu alte posibilități.

Este normal să te gândești că Dinamo nu poate câștiga în prezent Liga Campionilor, dar în viață nu e totul despre trofee, cel puțin în opinia mea. Sunt aici pentru că am fost motivat de ceea ce se poate face. Spre exemplu, faptul că am ajuns în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor este deja un trofeu important. Și sunt convins că în următorii 2-3 ani se poate face încă un pas mare să ajungem, de ce nu, chiar și într-un Final Four, cu toate că acest obiectiv este foarte complicat.

Când am decis să vin aici, am știu de la bun început ce găsesc. Știam câteva lucruri și despre România, pentru că am fost antrenorul echipei naționale în perioada 2016-2018. Nu-mi place să vorbesc despre lucruri pe care le-am schimbat, dacă au fost aspecte negative ori ba. Dar e clar că putem face lucrurile să funcționeze mai bine, care până la urmă se traduce și în rezultate. Eu sunt fericit însă cum mergem acum” , a declarat Xavi Pascual intr-un interviu acordat pentru welovesport.ro.

(n. r. – despre obiectivul stabilit pe plan european): ”Obiectivele de performanță pe termen mai lung este să încercăm să jucăm un Final Four. Acesta este un obiectiv mare, complicat, dar este obiectivul nostru.

Avem nevoie de un plan și evident că îl avem, dar nu vorbim acum despre el. Dacă se poate să ajungem în această perioadă până în F4, va fi perfect. Dacă nu se poate, dar am dat sută la sută din ce s-a putut, iar este bine, înseamnă că alte echipe au fost mai bune decât noi.”

(n. r. – despre relația cu jucătorii): ”Sunt foarte exigent cu toată lumea. În activitatea noastră avem două roluri, unul profesionist și celălalt personal. Dar dacă nu avem o linie între aceste două roluri, este o problemă foarte mare. Din experiență am înțeles că este nevoie de această linie. Problema mea trebuie să fie doar a mea, iar a jucătorului, trebuie să fie a lui. Iar decizia profesionistă nu este la fel ca decizia personală, dar multă lume nu înțelege. În activitatea noastră, la nivelul la care ne găsim, decizile trebuie să fie profesioniste, chiar dacă este de multe ori împotriva deciziei personale și sunt în conflict.”

CITESTE SI:

Noi detalii despre filmul ”Prima oară-i gratis”. Mesajul regizorului Laviniu Lază

Ioan Andone a tras concluziile după schimbarea acționariatului din Ștefan cel Mare

Rezultat surpriză în ultimul meci al etapei! Calcule pentru play-off

3 gânduri despre &8222;Sărbătoritul zilei, Xavier Pascual declarație de dragoste pentru Dinamo: ”Dinamo este familia mea!”&8221;

Lasă un răspuns