FRF a mutat derby-ul cu Steaua

Dinamo și Steaua se vor reîntâlni în penultima etapă în cel mai titrat derby al României.

Inițial, programat în data de 15 mai, Federația Română de Fotbal a decis să mute partida pe 16 mai, dar și ora de disputare, potrivit site-ului oficial.

Foto I Reprogramare a federației Române de Fotbal

Dinamo a început demersurile de organizare a derby-ului cu Steaua

Conducerea lui Dinamo dorește ca acest duel să se dispute pe cea mai mare arenă din capitala României, Arena Națională. Astfel, ”câinii” fac demersuri în acest sens și sunt șanse mari ca meciul retur din play-off-ul Ligii 2 Dinamo – CSA Steaua, să se dispute pe Arena Națională.

Potrivit celor de la gsp.ro, reprezentanții stadionului „Arcul de Triumf” nu vor să găzduiască derby-ul din Liga 2, din cauza unor eventuale stricăciuni provocate de galerii.

Precedentele confruntări dintre Dinamo și Steaua s-au lăsat cu incidente majore.

La meciul din sezonul regulat, jucat pe 10 septembrie 2022, cu Dinamo gazdă pe Arena Națională, scor 2-1 pentru CSA Steaua, scandalul a început cu mai bine de 40 de minute înaintea startului partidei și a continuat la pauză, cu scene de-a dreptul șocante.

În debutul partidei, ultrașii celor două grupări s-au luat bătaie într-un sector de la Tribuna I.

Imediat după finalul primei reprize, suporterii Stelei au sărit la bătaie. Au atacat forțele de ordine folosindu-se inclusiv de extinctoarele de la Arena Națională.

Jandarmii au intervenit din nou și au apelat la gazele lacrimogene pentru a potoli spiritele din peluza stelistă. Mai mulți suporteri au fost reținuți.

De asemenea, și întâlnirea din Ghencea, disputată pe 18 aprilie, în etapa a 4-a din play-off, scor 2-0 pentru CSA Steaua, a fost marcată de incidente violente.

Suporterii celor două rivale s-au ciocnit înaintea meciului, iar la finalul jocului fanii dinamoviști au dat foc și au distrus mai multe scaune din peluza destinată oaspețilior.

Gazdele susțin că ar fi vorba de 500 de scaune, iar înlocuirea lor ar costa aproximativ 15.000 de euro.

Dinamoviștii au fost acuzați de incendierea intenționată a scaunelor din peluza ocupată la meci, dar și de aruncarea de torțe în teren și invadarea terenului de joc de către un suporter al roș-albilor!

În urma acestor evenimente, Dinamo a fost sancționată de Comisia de Disciplină a FRF cu o amendă de 38.000 de lei și a primit un ultim avertisment.

„Câinii” vor fi monitorizați în următoarele două meciuri de pe teren propriu, iar în caz de recidivă vor juca fără spectatori eventualul baraj pentru promovarea în Superliga.

Monitorizare suplimentara la următoarele 5 meciuri:

Etapa 6: Gloria – DINAMO, luni 1 mai, ora 17:30;

Etapa 7: DINAMO – Dej, sâmbătă 6 mai, ora 14:45;

Etapa 8: Oțelul – DINAMO, joi 11 mai, ora 20:30;

Etapa 9: DINAMO– Steaua, marți 16 mai, ora 19:00;

Etapa 10: Poli Iași – DINAMO.

Orice incident cât de mic va duce la închiderea porților pentru suporterii dinamoviști la eventualul meci de baraj!

Video I Arde Ghencea!

Video I Incidente la DINAMO – CSA Steaua

Până atunci, Dinamo București primește în etapa a 7-a, din play-off, vizita Unirii Dej. Partida este programată sâmbătă, 06 mai 2023, de la ora 14:45 pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti.

Echipa noastră păstrează încă speranțe pentru ocuparea unui loc care asigură prezența în primul eșalon, dar Dinamo își poate asigura locul de baraj în cazul unui succes. Unirea Dej este o echipă solidă, care pierde foarte greu în această perioada și a obținut un nou rezultat surprinzător, pe teren propriu cu CSA Steaua.

Biletele pentru meciul cu Unirea Dej

Dinamo București primește în etapa a 7-a, din play-off, vizita Unirii Dej. Partida este programată sâmbătă, 06 mai 2023, de la ora 14:45 pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti.

Clubul nostru de fotbal, a scos spre vânzare, tichetele de acces pentru această partidă. Momentan acestea pot fi procurate online de pe platforma online bilete.ro.

PREȚURI BILETE:

Vip: 140 lei;

Tribuna 1 (sectoare A, B și C) : 70 lei;

Tribuna 1 (sectoare E și E1) : 50 lei;

Tribuna 2 (sectoare J, J1, K, L, M și N): 50 lei;

Tribuna 2 (sectoare și 01): 40 lei;

Peluze : 30 lei;

Tichetele se vor putea achiziționa și de la casele de bilete ale stadionului ”Arcul de Triumf”.

Programul caselor de bilete:

Vineri (05/05)

Interval orar: 16:00 – 20:00;

Sâmbătă (06/05)

Interval orar: 09:30 – 15:30.

Programul lui Dinamo în returul play-off-ului Ligii 2

Etapa 7

DINAMO – Unirea Dej I Sâmbătă, 6 mai, ora 14:45

Etapa 8

Otelul Galați – DINAMO I Joi, 11 mai, ora 20:30

Etapa 9

DINAMO – Steaua I Marți, 16 mai, ora 19:00 (potrivit informaților noastre, meciul se va disputa pe Arena Națională)

CITESTE SI:

FIFPRO cere retrogradarea directă a echipelor care intră în insolvență: ”Nu vor avea dreptul de a participa în competițiile profesioniste”

Marius Niculae: ”Primul meu meci pe care l-am văzut de aici”

Handbal I Dinamo la alt nivel: ”Într-un an sau doi suntem în Final Four!”

Lasă un răspuns