”Tricolorii”, debut cu stângul la EURO 2023 U21: ”Nu știu de ce ne speriem!”

România U21 a debutat cu o înfrângere la EURO 2023 U21, scor 0-3, în fața Spaniei U21.

Astfel, după prima etapă din faza grupelor, România ocupă ultima poziție în Grupa B. Spania este lider, urmată de Ucraina și Croația.

Ibericii au dominat complet partida, iar încă din al doilea minut al partidei Ruiz a șutat periculos peste poarta lui Popa. ”Tricolorii” au dat replica câteva minute mai târziu, când Albu a șutat de la distanță.

Sancet a fost aproape de gol în minutul 22, însă balonul a fost deviat și a lovit plasa laterală, iar Baena a irosit și el o șansă importantă câteva minute mai târziu.

Sergio Gomez a trimis periculos cu capul în minutul 31, iar Abel Ruiz putea înscrie câteva minute mai târziu, la o ieșire greșită a lui Popa. Pe finalul primei reprize, Abel Ruiz a ratat inexplicabil din fața porții lui Popa.

Alex Baena a deschis scorul în minutul 56, cu un șut de la zece metri de poarta ”Tricolorilor”, iar scorul a devenit 2-0 în minutul 62, când Miranda și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Același Mirada putea înscrie și în minutul 67, dar Popa a avut o intervenție bună. În minutul 84, tot portarul nostru a respins în bară un șut al lui Oroz, însă spaniolii au mai marcat o dată până la finalul partidei, prin Sergio Gomez.

La finalul meciului, portarul naționalei României, Mihai Popa (22 de ani) a avut un discurs mai categoric chiar și decât cel al lui Emil Săndoi.

Popa a recunoscut că prestația a fost una umilitoare și și-a motivat colegii să dea mai mult la cele două partide rămase în grupă, cu Ucraina U21 și Croația U21.

“E un rezultat umilitor, am pierdut cu 0-3. Abia a început turneul, nu s-a terminat, sunt 6 puncte în joc și vom lupta pentru ele. Spania e un adversar foarte bun și cred că va demonstra asta și la următoarele meciuri.

Cred c-am fost puțin speriați și asta ne-a costat. Nu știu de ce ne speriem! Clar e un adversar diferit față de ce întâlnim în Liga 1 sau față de ce întâlnesc colegii afară.

Era foarte important să nu primim gol, un 0-0 cred că era foarte bun în primul meci. Cu siguranță n-am făcut ce trebuia cu mingea, ne-am speriat ușor când au venit în pressing.

N-avem încotro, trebuie să luptăm, dacă nu, stăm la hotel și asta este! Deocamdată mai sunt 6 puncte în joc și sunt șanse. Jocul nu a spus asta, dar cu siguranță putem spera”, a spus Popa.

ECHIPELE DE START

ROMÂNIA: Popa – Pantea, Racovițan, Dican, Borza – Ișfan, Albu, Pitu – Munteanu, Bîrligea, Popescu

Rezerve: Târnovanu, Gorcea, Țicu, Lixandru, Petrila, Miculescu, Markovic, Cîmpanu, Mazilu, Dumitrescu, Pop

Selecționer: Emil Săndoi

Spania: Tenas – Martinez, Paredes, Pacheco, Miranda – Blanco, Alex Baena – Rodri, Sancet, Sergio Gomez – Abel Ruiz

Rezerve: Agirrezabala, Leo Roman, Victor Gomez, Hugo Guillamon, Riquelme, Barrenetxea, Mario Gila, Gabriel Veiga, Aimar Oroz, Manu Sanchez, Camello, Bernabe

Selecționer: Santi Denia

EURO 2023 U21 | Programul Grupei B

Miercuri 21 iunie

• Ucraina – Croaţia 2-0
ROMÂNIA – Spania 0-3

Sâmbătă 24 iunie

ROMÂNIA – Ucraina (Stadionul Steaua – Bucureşti, 19:00)
• Spania – Croaţia (Stadionul Giuleşti – Bucureşti, 21:45)

Marţi 27 iunie

• Croaţia – ROMÂNIA (Stadionul Steaua – Bucureşti, 21:45)
• Spania – Ucraina (Stadionul Giuleşti – Bucureşti, 21:45)

CITESTE SI:

Acționarii lui Dinamo au lansat noua platformă de crowdfunding. Ce beneficii vor avea primii investitori

Ovidiu Burcă încrezător în transferul lui Ștefan Radu la Dinamo

Andrei Nicolescu, răspuns cu privire la ridicarea interdicției la transferuri

Un gând despre &8222;”Tricolorii”, debut cu stângul la EURO 2023 U21: ”Nu știu de ce ne speriem!”&8221;

Lasă un răspuns