David Popovici, aur la Roma! Gestul fabulos făcut la finalul cursei: ”Au nevoie de susținerea noastră”

Înotătorul dinamovist, David Popovici a concurat sâmbătă în proba de 100 metri liber și o va face azi la 200 metri la Sette Colly Trophy, competiție desfășurată la Roma, care precede cel mai important concurs de natație din acest an: Mondialele de la Fukuoka (14-30 iulie).

În concursul desfăşurat la Foro Italico, David Popovici s-a impus cu timpul de 48:10 secunde, record al competiţiei, fiind urmat în clasament de italianul Alessandri Miressi (cu timpul de 48:27 secunde) şi de britanicul Matthew Richards (48:28 secunde).

Competiția Sette Colli este ultima pregătire a lui David Popovici pentru Campionatele Mondiale de Natație, care în acest an au loc la Fukuoka, Japonia, începând cu 23 iulie.

Dinamovistul David Popovici este campion mondial en-titre la 100 și 200 de metri liber, consideratele probele ”regine” din natație. El spune, în prezent, că este conștient de presiunea victoriilor foarte timpurii.

”Încerc să mă adaptez la noua mea viață, la care dacă te uiți din afară pare că nu s-a schimbat. Vreau să fiu același înotător, să nu uit de ce m-am apucat de acest sport. E un proces continuu, acela de a rămâne cu picioarele pe pământ. Înotul este în continuare pasiunea mea și tot ce vreau să fac, dar e important să nu te obsedeze un singur lucru în viață.

Obiectivul este să înot bine, să fac o cursă curată, dacă fac asta e o cursă rapidă, iar timpul e doar un bonus. În plus, trebuie să prind o zi bună, antrenamentul e făcut, e nevoie de niște mese bune, să am grijă de mine, să dorm bine și să fiu sigur că nu mă ajung nervii. E nevoie de cap liber și o minte limpede”, a spus David Popovici.

”Concursul de la Roma se întâmplă să fie în perioada în care am nevoie de un concurs pur și simplu pentru a testa apele. Niciodată nu ne-am dus la concursuri pentru a performa, ci pentru a vedea cât de buni suntem în momentul acela, ziua aceea, e un fel de concurs-test acesta de la Roma. Campionatele Mondiale sunt, bineînțeles, cel mai important concurs de anul acesta”, a spus David Popovici la finalul cursei.

Dacă idolii copilăriei sale au fost legendarii înotători Michael Phelps și Ian Thorpe, David Popovici a început de curând să aprecieze foarte mult un alt mare sportiv. Acesta este kenyanul Eliud Kipchoge (38 de ani), considerat de mulți cel mai valoros maratonist din istorie, campion olimpic în 2016 și 2020 și cu patru din cei mai buni sașe timpi din istorie în această probă, inclusiv recordul mondial (2:01:09).

“Am fost întrebat de curând care este sportivul pe care îl apreciez cel mai mult și nu mi-a venit pe loc răspunsul. Am stat, m-am gândit mai mult, nu doar 10 secunde pentru o întrebare de interviu, și mi-am dat seama. Un sportiv pe care îl apreciez foarte tare din afara înotului este Eliud Kipchoge.

Este un maratonist, îi admir foarte mult disciplina și stilul de viață. M-am uitat la foarte multe interviuri ale lui, mi se pare un om și un sportiv de la care foarte mulți avem de învățat. Poate nu este cel mai cunoscut, dar deține recordul mondial pentru maraton, este primul om care a terminat sub două ore într-un maraton, este un atlet extraordinar”, a declarat David Popovici.

Gest excepțional făcut de David Popovici, imediat după ce a câștigat medalia de aur la Sette Colli

David Popovici i-a oferit medalia de aur unui copil care a învins cancerul

”Ambasador al Speranței” în campania #SperanțaNuMoareDeCancer, inițiată de clinica privată Medlife, David i-a oferit medalia câștigată astăzi unui copil care a învins cancerul.

David nu e la primul gest de acest tip. El a donat de curând copiilor bolnavi de cancer medalia de aur obţinută la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin.

Îndemnul lui David Popovici: „Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră”

”Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății.

Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii”, este îndemnul lui Popovici.

CITESTE SI:

Final amar în Ghencea! ”Tricolorii mici” au nevoie de o MINUNE: ”Nu avem niciun pic de șansă”

Neluț Roșu avertizează: ”Nu cred că trebuie să facem promisiuni”

Dinamo a făcut show în Snagov! Prima reacție a lui ”Ricci” la revenirea în Ștefan cel Mare

Un gând despre &8222;David Popovici, aur la Roma! Gestul fabulos făcut la finalul cursei: ”Au nevoie de susținerea noastră”&8221;

Lasă un răspuns