Hakim Abdallah, fascinat de atmosfera creată de dinamoviști: ”Să privesc galeria și să aud ce strigă”

Hakim Abdallah (25 de ani) este noul vârf al lui Dinamo București în urma unui acord ca atunci când se va ridica interdicția la transferuri (n.r. ceea ce ar trebui să se întâmple zilele viitoare), vor fi semnate și angajamentele.

melimeloparis.ro

Hakim Abdallah, fostul atacant al celor de la Excelsior Virton, ar fi urmat să joace în a treia ligă din Beglia, însă a ales să meargă la Dinamo București. În sezonul regulat, vârful malgașo-francez a bifat 20 de apariții, însă a înscris doar patru goluri.

La trei zile după meciul de baraj dintre Dinamo și FC Argeș, impresarul tânărului atacant și-ar fi înștiințat jucătorul cum că echipa noastră ar fi interesată de serviciile sale.

”Am avut și alte opțiuni, inclusiv din România, dar și din Belgia, din Franța. Am ales Dinamo fiindcă am văzut primul meci de baraj al lui Dinamo, cu FC Argeș, 6-1, am urmărit partida alături de un prieten, Felix Menn, care a fost în liga a doua din România, la Progresul Spartac.

Mi-a zis: «Trebuie să urmărești câteva meciuri din România, să vezi reacția fanilor, bla bla». A venit la mine acasă, am pus partida la TV. Am zis: «Wow!». Fanii au fost minunați. I-am spus amicului: «Ar fi minunat să ajung să joc acolo!».

Nu aveam nicio discuție cu Dinamo, iar după trei zile de la acest duel m-a sunat agentul meu și mi-a zis că cei de la Dinamo vor să aibă un zoom-call cu mine. E ciudat, de-abia văzusem meciul. Dinamo este un club mare, un loc bun să cresc, să-mi exprim calitățile. A fost mâna destinului! Jur”, a declarat Hakim Abdallah pentru GSP.

Hakim Abdallah a mărturisit că a urmărit partida tur dintre Dinamo București și FC Argeș, scor 6-1, în cadrul barajului de promovare/menținere în Superliga. Atmosfera de pe Național Arena l-a marcat pe fotbalistul naționalei din Madagascar. Noul elev al lui Ovidiu Burcă vrea să aibă ocazia să joace pe cel mare stadion din România și să simtă atmosfera creată de fanii dinamoviști.

”Adorm în fiecare seară foarte devreme, fiindcă vreau să fiu odihnit și pregătit pentru fotbal. Am văzut și acel meci de baraj, mi-aduc aminte cum urla crainicul stadionului după golurile lui Ghezali: «Lamineeeee».

De-abia aștept să ajung și eu acolo, să simt acea vibrație, sper că va fi momentul meu. Îmi imaginez după ce voi marca un gol, să pun palmele la urechi, privind galeria și să aud ce strigă. Să prind momentul. Vreau să simt! Voi juca într-o atmosferă fantastică, sunt foarte emoționat să fiu într-un asemenea club”, a mai declarat Abdallah.

Hakim Abdallah, noul jucător al celor de la Dinamo, a vorbit frumos despre București și despre locuitorii Capitalei.

”Știam că București e capitala României, și nu Budapesta. Acolo unde locuiesc, la Brest, am avut mulți amici români, jucam fotbal în copilărie. Băteam mingea pe maidan, după școală.

Un alt detaliu al destinului, ciudat, sunt mândru să port acest tricou al lui Dinamo acum. Bucureștiul e mare și prima impresie este că acolo sunt genul de oameni pe care ți i-ai dori ca vecini. Nu mi se pare un oraș chiar atât de obositor din punctul de vedere al traficului, am locuit în Paris. Și de acolo cunosc românii, am văzut atâția”, a spus Abdallah pentru aceeași sursă.

CV Hakim Abdallah:

• Vârsta: 25 de ani

• Înălțime: 1,87 metri

• Origini: S-a născut la St. Leu, Reunion, dar reprezintă Madagascar, țara mamei sale; familia locuiește la Brest, în Franța

• Selecții: 10 meciuri/1 gol pentru Madagascar

• Cluburi: Brest U19, Stoke City U21, Avranches, Ejido, Nantes B, Hesperange, Lierse, Virton, Dinamo

• Cotă transfermarkt: 200.000 de euro

CITESTE SI:

Mircea Lucescu, cuvinte de laudă după revenirea lui Dinamo în Liga 1

Dinamo a ajuns la 5 transferuri vara aceasta!

Noi detalii despre aprobarea noului plan de reorganizare al lui Dinamo

Un gând despre &8222;Hakim Abdallah, fascinat de atmosfera creată de dinamoviști: ”Să privesc galeria și să aud ce strigă”&8221;

Lasă un răspuns