Cum vede Liviu Ganea duelul dintre FCSB și Dinamo

Meciul FCSB – Dinamo București, este capul de afiș al etapei a 2-a din Liga 1. Partida se va juca sâmbătă, 22 iulie 2023, de la 21:30, pe Stadionul ”Arcul de Triumf”.

”Câinii” vin după duelul cu CSU Craiova, scor 0-2, iar Liviu Ganea spune că echipa pregătită de Ovidiu Burcă nu s-a prezentat rău în meciul de debut din Superligă, dar a evidenţiat că e nevoie de întăriri pentru Dinamo să reziste în prima divizie.

Acesta mai afirmă că Dinamo a avut idei bune de joc în prima repriză cu Craiova, însă a suferit, în schimb, mult la finalizare.

”Așteptările nu erau atât de mari la Dinamo, echipa abia a promovat, așa per total nu au făcut o primă repriză destul de rea, dar au avut probleme din punct de vedere al finalizării… Ajungeau foarte greu în poziție de finalizare, chiar la mijlocul terenului au avut, cel puțin în prima repriză, o posesie destul de bună. Dacă ar fi marcat din acel penalty, ar fi avut șanse mari la cel puțin un punct.

Craiova a făcut o partidă destul de slabă, în special prima repriză”, a spus Liviu Ganea, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la PlaySport, ”Dinamo 7/9”.

Liviu Ganea, fost jucător la Dinamo, în perioada 2005-2011, a prefațat întâlnirea dintre FCSB și Dinamo de sâmbătă seara. Ganea recunoaște superioritatea celor de la FCSB și, totodată, se declarată intrigat de tactica lui Burcă din derby.

”Trebuie să fim corecți, lotul FCSB-ului este peste cel al lui Dinamo în momentul de față. Au jucători de certă valoare, în schimb Dinamo se poate baza pe ambiție și mobilizare. Sunt curios cum va aborda Burcă meciul cu FCSB. Cred că Dinamo trebuie să țină posesia și să joacă cât mai sus în timpul meciului, altfel ar fi o greșeală”, a declarat Ganea.

Legat de decizia lui Burcă ca meciul să se joace pe arena Arcul de Triumf, fostul dinamovist se declară împotriva acestei decizii, însă îi oferă credit tehnicianului.

”Plusul de încredere nu există după meciul cu Craiova, dar până la urmă e derby, toată lumea se va mobiliza. El știe cel mai bine, îi urmărește la antrenamente, dar pentru spectacol și spectatori ar fi trebuit să se amâne”, este de părere Ganea.

Abdallah şi Gregorio nu l-au convins

Noii oameni din ofensiva dinamovistă, Hakim Abdallah şi Goncalo Gregorio, nu l-au convins încă pe Ganea. Fostul vârf din Ștefan cel Mare e de părere că aceştia nu au dezvoltat încă relaţii de joc cu ceilalţi coechipieri şi a subliniat, de asemenea, că Burcă are nevoie urgentă de întăriri.

Nu au ținut mingea foarte bine, au câștigat destul de puține dueluri. Până la urmă, a fost primul meci, nu putem trage concluzii drastice doar după debut. Dinamo are nevoie de anumiți jucători, însă care să fie titulari. Numeric este în grafic, dar mai trebuie jucători de o certă valoare”, a adăugat Ganea.

Ghezali rămâne jucătorul favorit al lui Ganea din actualul lot de la Dinamo, iar Arcul de Triumf este, în opinia sa, o bună alegere pentru ”câinii roşii”.

”Îmi place Ghezali pentru că are calitate, cu toate că în duelul cu Craiova a avut oportunități, dar nu a fost foarte hotărât din punct de vedere al driblingului.

Atmosfera de pe Arcul de Triumf: Îmi place arena, are o acustică bună. Din punctul ăsta de vedere, este un stadion foarte bun pentru Dinamo”, a conchis Liviu Ganea.

CITESTE SI:

”Cooptarea noilor investitori depinde de mai mulți factori”

Prima reacție a conducerii lui Dinamo, după ce Cornel Dinu și-a vândut acțiunile

Acord între suporteri pentru bilete la FCSB – Dinamo

Un gând despre &8222;Cum vede Liviu Ganea duelul dintre FCSB și Dinamo&8221;

Lasă un răspuns