Ovidiu Burcă, înaintea duelului cu FCSB: ”Ne bazăm pe energia grupului”. Surpriză în lotul ”câinilor”

Meciul etapei a doua a Ligii 1 cu siguranță este duelul dintre FCSB și Dinamo București. Partida este programată să se dispute, sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

La conferința de presă premergătoare partidei, Ovidiu Burcă a prefațat duelul de mâine seară.

”În primul rând ne așteaptă un meci foarte dificil, cea mai bună echipă din campionat, cu mulți jucători talentați. Anul trecut dacă erau mai atenți ar fi câștigat campionatul. Un cuplu de antrenor care au stabilizat lucrurile, au un preparator fizic foarte bun, unul dintre cei mai buni din țară. Un investitor care investește de mulți ani, vom întâlni o echipa foarte puternică, dar noi suntem pregătiți. Cel mai important este că de la o săptămână la alta să avem un joc tot mai bun. Progresul e cel mai important.

E un avantaj că noi cunoaștem vestiarul și tribunele pe Arcul de Triumf, dar va fi plin de fani ai FCSB-ului, nu e un avantaj foarte mare. Am văzut că s-au făcut anumite afirmații, că nu am vrut eu amânarea. Nu m-ați auzit pe mine vorbind de alții, m-a interesat ce facem noi și echipa noastră. Am vrut să jucăm, avem nevoie de meciuri oficiale, doar cele oficiale contează. Ne putem antrena luni de zile, dar pentru a crea o echipă, ai nevoie de meciuri oficiale. Sper să alinieze cel mai bun 11 al lor.

Sunt mulți noi jucători, derby-ul l-am pregătit și în liga secundă, i-am întâlnit pe cei de la CSA, niște rude ale FCSB_ului, nu întru în polemică, am simțit ce înseamnă un derby al fotbalului românesc. I-am simțit motivați, chiar după meci am fost puțin dezamăgit, face parte din proces. îi simt motivati și nerăbdători să abordeze meciul.

Încărcătură ați văzut și la meciul cu CSA, au venit și mulți fani ai FCSB-ului care ar fi vrut să vadă acest derby, anul acesta a fost în liga secundă, acum în Liga I. Nu întru în detalii, acolo știți ce este, am exprimat părearea, eu consider că un club departamentlal să dețină o echipa profesionistă. E păcat că un stadion precum Ghencea nu poate fi folsoit pentru acest meci, pare că e ceva în neregulă, de la distanță.

Eu ca fotbalist ajungeam foarte încărcat și aș fi vrut să demonstrez totul, pentru fani, rivalitatea între galerii, te stimula să dai tot ce ai mai bun. Depășeam limita și ne supramotivam. Îi țin echilibrati, ca proifesnioisti nu contează că jucăm cu FCSB sau altcineva,atitudinea pentru fotbal trebuie să fie la fel.

Avem un om din staff care voreste de derby-ul de pe vremuri, Mihăescu, sunt poze care povestesc despre ceea ce înseamă un derby, dar dincolo de rivalitate, a adus multe benficii fotbalului. Noi suntem într-un decalaj, dar avem nevoie de puțin timp ca această rivalitate să fie ca pe vremuri.

Meciul cu Craiova ne-a ajutat mult, Liga I este o necunoscută pentru mine ca antrenor, contactul cu prima ligă e unul destul de tare. Știu că multă lume că și impresie, am lăsat una bună, dar cel mai periculos e să vorbești de bine când pierzi. Eu nu am fost mulțumit de ce a fost pe teren cu Craiova, deși au fost și lucruri bune. Dacă pierzi a fost și ceva în neregulă, am încercat să remediem problemele.

Ahmed a ratat un penalty, dar apar astfel de momente în viața unui fotbalist. Reacția pe care a avut publicul, un am mai văzut de mulți timp in România, îmi da speranțe că am început u poriect diferit, poate pentru tot fotbalul românesc. E un jucător tânăr, fac parte din maturizarea lui.

FCSB excelează în atac, au jucători buni, indiferent la cine apelează, 1 contra 1 fac diferența și depășesc cu ușurință, la mijloc au jucători buni, cu venirea lui Djokovic au câștigat echilibru, are experiență, știe să dicteze ritmul și au făcut un transfer bun, la fel și Băluță.

Față de meciul trecut am rezolvat situația lui Denis Politic, poate apărea și el in acest meci.

Ne bazăm pe energia grupului, pe discplina, pe rigoare, dar cred că avem jucători cu personalitate, în ultimii metri pot face diferența, cam astea sunt atuuriile.

O victorie ar însemna un pas spre progresul început în vara asta, e un nou proces, în liga a două am făcut aceiași pași, îmi aduc meciurile pierdute, la unele pierdute prin penalty-uri, ne lipsește puțin, dar atât de mult. Pentru moral, încredere ar însemna mult, dar și pentru fani ar însemna foarte mult”, a transmis Ovidiu Burcă în cadrul conferinței de presă.

CITESTE SI:

Handbal I Dinamo și-a aflat adversarele din EHF European League

CCA a anunțat arbitrul de la FCSB – Dinamo

Cum vede Liviu Ganea duelul dintre FCSB și Dinamo

2 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă, înaintea duelului cu FCSB: ”Ne bazăm pe energia grupului”. Surpriză în lotul ”câinilor”&8221;

Lasă un răspuns