Scenariu negru anunțat de Vlad Iacob: ”Există riscul cererii falimentului”

Lupta dintre acționarii Red & White și administratorul special Vlad Iacob, agită din nou apele la Dinamo, iar astăzi s-a petrecut un nou episod din ”DEZBINAREA CÂINILOR”.

Vlad Iacob a organizat o conferință de presă în care și-a spus partea lui de adevăr. Oficialul a vorbit despre mai multe dintre problemele din cadrul clubului și a emis o declarație alarmantă privind situația financiară precară din Ștefan cel Mare.

Iacob spune că datoriile curente sunt în valoare de 800 000 de euro și că falimentul lui Dinamo poate reveni din nou în actualitate.

”Aceste datorii sunt către furnizori, Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF), angajați, jucători și alte părți implicate în funcționarea clubului. Situația este gravă, iar orice creditor cu o sumă mai mare de 10.000 de euro poate cere falimentul clubului în instanță.

Astăzi, clubul Dinamo are datorii curente de aproximativ 800.000 de euro şi un singur plan de reorganizare aprobat, unde mai sunt datorii de aproximativ 7 milioane de euro. Din acest motiv, fiecare contract cu un angajat sau jucător, furnizor, sau partener, trebuie atent analizat, punând pe primul loc principiul maximizării averii debitorului.

Nu ne putem permite să luăm decizii bazate pe dorinţe personale sau afinităţi. Datoriile acumulate sunt către furnizori, către ANAF, către oameni care au fost în interiorul clubului, către impozite şi taxe locale, şi inclusiv o tranşă din planul de reorganizare.

Aceşti 800.000 de euro sunt deja scadenţi, au diverse scadenţe. Există riscuri variate, evident că orice sumă de peste 10.000 de euro conferă şi riscul cererii falimentului. Nu cred că acesta este real astăzi, însă începând cu ziua de mâine, orice creditor care are o sumă de 10.000 de euro sau mai mare poate cere falimentul clubului.

Şi mai există acolo şi o tranşă din planul de reorganizare, care este neachitată şi ar trebui achitată urgent. Nu este un semnal de alarmă, este o prezentare transparentă a situaţiei clubului şi a nevoilor financiare ale clubului”, a spus Iacob în cadrul conferinței de presă.

CITESTE SI:

Video I Dinamo continuă campania de achiziții. Nume surpriză în Ștefan cel Mare

”Dulăii” și-au ales căpitanul

Se agită apele în Ștefan cel Mare. Ce spune Vlad Iacob despre comisioanele de la Dinamo

Un gând despre &8222;Scenariu negru anunțat de Vlad Iacob: ”Există riscul cererii falimentului”&8221;

Lasă un răspuns