Video I David Popovici, declarația zilei după ce s-a întors în ţară

Duminică, 30 iulie, David Popovici s-a întors în ţară şi a ţinut un discurs în faţa reporterilor prezenţi.

Înotătorul dinamovist în vârstă de 18 ani, a revenit în țară și a ţinut un discurs în faţa reporterilor prezenţi pe aeroportul Otopeni, David a precizat că experiența nefericită din Japonia l-a motivat foarte mult.

“În primul rând, aș vrea să le mulțumesc oamenilor care m-au susținut, care au urmărit Campionatul Mondial. Am învățat acum cât de importantă e susținerea voastră, și în vremuri mai puțin bune, nu numai în vremurile bune.

Cred că e cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit copiilor și tinerilor care mă urmăresc că nu există magie. Există doar antrenament, efort constant pentru a-ți atinge țelul.

E complet normal și uman să nu-ți iasă mereu. Prefer să fiu un sportiv complet, care știe să gestioneze suișurile și coborâșurile carierei, decât să fiu un robot care știe doar să câștige. Consider că aceste experiențe mă fac mai puternic.

A fost un an foarte dificil, cel mai intens an din viața mea. De la recordul mondial, până la Bacalaureat, până la Fukuoka. A fost un an haotic, bizar, dar am reușit să trec cu bine.

Acum este o oportunitate pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Ține numai de mine cum reacționez când întâmpin obstacole, pentru că numai asta e în controlul meu. Este un proces și eu trebuie să învăț.

După cum văd lucrurile acum, am două variante: 1) las ce s-a întâmplat să mă demoralizeze și să mă țină în loc; 2) ce s-a întâmplat să mă motiveze. Voi alege varianta a doua, pentru că iubesc ceea ce fac.

Ăsta e sportul, asta e lumea reală, n-am cum să câștig întotdeauna. Aș vrea să închei cu un citat al lui Earl Nightingale: ”Nu renunța niciodată la visul tău doar pentru că îți va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum”.

Sunt extrem de motivat, mă simt mai puternic ca niciodată. Trebuie să-mi iau o vacanță acum, să am grijă de corpul meu și de psihicul meu. Dar de abia aștept să mă întorc la antrenamente, pentru că îmi doresc să revin pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, să fiu din nou cel mai bun înotător din lume”, a spus David Popovici, la revenirea în România.

Recordman al lumii şi campion en titre, românul David Popovici a avut evoluții sub așteptări la Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka, Japonia, în condițiile în care era marele favorit al probelor de 100 și 200 de metri liber.

David Popovici s-a clasat pe locul 6 în finala probei de 100 m liber, în care deţinea titlul mondial şi recordul mondial.

În finala de la 200 m liber, David Popovici s-a clasat pe locul 4. În concluzie, românul a pierdut la Fukuoka ambele titluri mondiale cucerite cu un an înainte la Budapesta (100 şi 200 m liber). El deţine recordul mondial la 100 m liber cu 46sec86/100, timp stabilit cu un an în urmă la CE de la Roma.

Video I David Popovici, discurs fără precedent!

CITESTE SI:

Reacția lui Vlad Iacob, după ce Ovidiu Burcă i-a transmis că face rău clubului

Baschet I Grupă de foc pentru Dinamo în Final Eight-ul Cupei României

Câinii MUȘCĂ din nou! Imnul lui Dinamo a deschis meciul Oțelul – FCSB

2 gânduri despre &8222;Video I David Popovici, declarația zilei după ce s-a întors în ţară&8221;

Lasă un răspuns