Goncalo Gregorio: ”Vrem să jucăm fotbal cu mingea jos”

Dinamo a câștigat duelul cu FC Botoșani, în etapa a 5-a și urcă pe locul 14 în clasamentul Superligii.

Unul dintre cei mai buni oameni ai ”câinilor”, Goncalo Gregorio (28 de ani), fotbalist intrat la pauză în locul lui Abdallah (25 de ani), participant la unicul gol al echipei, a vorbit la finalul partidei despre meciul cu moldovenii. În același timp, a vorbit despre perioada de adaptare la Dinamo și impactul suporterilor.

”Am făcut un joc foarte bun de la început până la final. Cu toții am fost încrezători ca victoria va veni, într-un final, după aceste meciuri și, iată, am reușit să câștigăm această partidă. Personal, mă simt bine.

Am avut undeva la o lună și jumătate-două fără să joc. Acum încep să termin perioada de pre-sezon și mă simt din ce în ce mai bine atât fizic, cât și mental. Este o țară nouă, am coechipieri noi, dar aceștia m-au primit foarte bine și sunt fericit.

Suporterii sunt extraordinari. Cântă din primul până în ultimul minut, ne susțin mereu, indiferent dacă obținem o victorie sau dacă pierdem, e incredibil să jucăm în fața lor.

A fost un început foarte greu. Am jucat cu trei formații care au fost în play-off și s-au luptat pentru campionat sau un loc în Europa în stagiunea trecută. Noi am avut opt sau nouă jucători noi, este normal, e nevoie de timp pentru a ne cunoaște și pentru a avea omogenitate”, a spus Gregorio, pentru Prosport.

Un aspect pe care dinamoviștii nu-l pot controla în totalitate este calitatea gazonului. La meciul cu FC Botoșani, starea acestuia a fost din ce în ce mai rea și, de multe ori, mingea a sărit înainte de a ajunge la un fotbalist al lui Dinamo. Din păcate, numărul mare de meciuri de fotbal și rugby disputate pe Arcul de Triumf în ultima lună și jumătate își spun cuvântul.

”Gazonul a fost bun la primele meciuri, dar acum este greu să joci pe el. Noi vrem să jucăm fotbal cu mingea jos, dar este destul de riscant pentru defensivă. Noi, poate, în anumite meciuri, nu suntem într-o poziție în care să obținem cele trei puncte, astfel că trebuie să jucăm mai bine, să ridicăm nivelul. Când vom avea mai multe puncte, cu siguranță, vom avea și mai multă încredere”, a mai spus fotbalistul.

11 goluri în 22 de meciuri a reușit, în stagiunea trecută, Goncalo Gregorio.

CITESTE SI:

Valeriu Iftime, nu se ține de cuvânt: ”Mi-e și jenă!”

Video I Cum a trăit Ovidiu Burcă meciul cu Botoșani

Reacția noul acționar de la Dinamo, după victoria cu Botoșani. Vezi anunțul adresat dinamoviștilor

Un gând despre &8222;Goncalo Gregorio: ”Vrem să jucăm fotbal cu mingea jos”&8221;

Lasă un răspuns