Avancronică I Dinamo București – CSU Suceava

Noul sezon din handbalul românesc începe cu turneul celor mai bune patru echipe din țară.

Supercupa României la handbal masculin se va disputa în perioada 19-20 august.

La competiție participă cele mai bune patru echipe din țară, în frunte cu Dinamo, campioană invincibilă în Liga Zimbrilor în sezonul trecut.

În primul meci, Dinamo București va întâlni, formația CSU Suceava, în data de 19 august, la ora 17:30.

În funcție de rezultat, ”dulăii” vor disputa finala mare (ora 17:30) sau finala mică (ora 15:00).

Dinamo București a început acest sezon cu o veste deamăgitoare. Mai exact, EHF nu i-a oferit wildcard pentru Liga Campionilor, astfel că va juca în a doua competiție europeană ca valoare în noua stagiune.

Xavier Pascual a continuat însă să întărească echipa, iar pe lângă câțiva jucători tineri, a transferat și trei handbliști din Liga Campionilor, pe Vladimir Cupara (Telekom Veszprem), Miklos Rosta (Pick Szeged) și mai ales pe Luka Cindric (FC Barcelona). Croatul reprezintă, probabil, cel mai tare transfer din istoria Ligii Naționale.

își propune să câștige toate trofeele pe plan intern, o normalittae de fapt, și să ajungă, de ce nu, până în turneul Final Four al European Handball League.

Dinamo este deținătoarea Supercupei, după ce a învins Steaua în urmă cu un an cu 32-24.

Înaintea startului de sezon, Dinamo a susținut cinci partide de verificare, astfel: cu CSM București (41:32), Potaissa Turda (40:31), Coreea de Sud (47:36), FC Porto (35:38) și Ademar Leon (39:30). Băieții lui Xavier Pascual au setat, așadar, o medie de peste 40 de goluri.

Bilete pentru Supercupa României

Federația Română de Handbal, a pus în vânzare tichetele de acces prin bilet.ro. Totodată, acestea se pot procura și în ziua meciului de la sala Dinamo cu o oră înaintea începerii meciului.

PREȚURI BILETE:

Categoria 1: 80 lei;

Categoria 2: 60 lei;

Categoria 3: 40 lei.

De partea cealaltă, CSU Suceava este o formație care în ultimele sezoane a luptat în principal pentru menținerea în Liga Națională. Are un centru puternic de copii și juniori și se bazează în general pe jucători autohtoni. Clubul a avut însă de curând două realizări importante.

În luna mai, s-a calificat în premieră în turneul Final Four al Cupei României. A ratat prezența în finala cu Minaur la mare luptă, fiind învinsă de Constanța după prelungiri în semifinale, cu 42:39. Dar mai presus de acest rezultat, CSU a cucerit în această vară Campionatul European Universitar. În marea finală, a învins Universitaea din Granada cu 36:31.

Formația pregătită de Petru Ghervan a fost printre primele care a început pregătirile pentru noul sezon. În linii mari, lotul din ediția trecută a fost păstrat. Au plecat totuși doi jucători importanți, georgianul Irakli Kbilashvili la Potaissa Turda și tânărul Daniel Stanciuc la Dinamo. La capitolul achiziții, CSU a punctat cu Mihai Merlă (CSM București) și Eduard Iordachi (HC Buzău).

În pregătiri, Suceava nu a ieșit în evidență prin ceva desosebit. A pierdut cu Minaur (29:39) și Potaissa Turda (31:33) și a remizat cu nou-promovata CSM Sighișoara (29:29), printre altele.

Partida este televizată de Pro Arena.

La finalul Supercupei României, pentru campioana României va urma primul meci oficial din Liga Naţională. Acesta va avea loc în loc în 26 august, cu vicecampioana Minaur Baia Mare.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă i-a răspuns lui Vlad Iacob

Absențe la Dinamo: ”A suferit o microleziune fibrilară la ultimul meci”. Ce spune Ovidiu Burcă despre titularizarea lui Ghezali

2 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo București – CSU Suceava&8221;

Lasă un răspuns